search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:02
MENU CLOSE

Ομπάμα για το Brexit: Οι Βρετανοί μίλησαν, η ειδική μας σχέση παραμένει

24.06.2016 13:43
Ομπάμα για το Brexit: Οι Βρετανοί μίλησαν, η ειδική μας σχέση παραμένει - Media
 
Ισορροπίες επιχειρεί να κρατήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον της απόφασης των Βρετανών για αποχώρηση από την Ε.Ε.
 
Σε δήλωσή του, πριν από λίγο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησαν και σεβόμαστε την απόφασή τους. Η ειδική σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας είναι ανθεκτική και η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ αποτελεί ζωτικό ακρογωνιαίο λίθο για την εξωτερική, αμυντική και οικονομική πολιτική των ΗΠΑ». 
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι «το ίδιο ισχύει και για τη σχέση μας με την Ε.Ε., η οποία έχει κάνει τόσα πολλά για να προωθήσει τη σταθερότητα, να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να υιοθετήσει τη διασπορά των δημοκρατικών αξιών και ιδανικών στην Ευρώπη και πέρα από αυτή. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ε.Ε. θα συνεχίσουν να αποτελούν απαραίτητοι εταίροι των ΗΠΑ ακόμα και καθώς αρχίζουν να διαπραγματεύονται τη σχέση τους ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευημερία για την Ευρώπη, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τον κόσμο». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:02