search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:45
MENU CLOSE

Πακιστάν: Κίνημα πολιτών παρακινεί σε… πραξικόπημα!

15.07.2016 17:37
Η Σερ πήγε στο Πακιστάν για να επισκεφτεί κακοποιημένο ελέφαντα - Media
 
Με το σύνθημα «Για το Θεό, πάρε την εξουσία», το όχι ιδιαιτέρως γνωστό κίνημα πολιτών «Move On Pakistan» έχει γεμίσει με αφίσες όλους τους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, ζητώντας από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Ραχήλ Σαρίφ να προχωρήσει σε… πραξικόπημα.
 
Το κίνημα «Move On Pakistan» θεωρεί ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν είναι άξια εμπιστοσύνης και ότι μόνο ο στρατός μπορεί να δώσει λύσεις στη χώρα.
 
Για την ώρα, πάντως, διεθνείς αναλυτές θεωρούν ότι το ενδεχόμενο ανάμειξης του στρατού στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μάλλον ανύπαρκτο, αν και επισημαίνουν ότι οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί μεταξύ των στρατιωτικών δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε εξελίξεις.
 
Το γεγονός, δε, ότι η δημοτικότητα του πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ βρίσκεται στα τάρταρα, μετά από αποκαλύψεις για διαφθορά στο οικογενειακό του περιβάλλον, δεν βοηθά και πολύ τα πράγματα. Η απουσία του, δε, για τρεις εβδομάδες στο Λονδίνο για εγχείρηση στην καρδιά, επέτρεψε την ανάπτυξη φημών για τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και το αν θα επιδιώξει ανανέωση της τριετούς του θητείας ή όχι.
 
Ο στρατηγός Σαρίφ είναι πολύ δημοφιλής, λόγω των επιχειρησιακών του επιτυχιών εις βάρος των Ταλιμπάν, ωστόσο το κίνημα «Move On Pakistan» αρνείται ότι σχετίζεται με τον στρατό και αρκείται να κατηγορεί τους πολιτικούς ως ανίκανους και διεφθαρμένους. Επίσης απόστρατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να συνεχίσει, καθώς έχει χάσει το όποιο λαϊκό έρεισμα.
 
Αντιδρώντας στην καμπάνια, η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ κινήθηκε εναντίον των μελών του «Move On Pakistan», ωστόσο η αναφορά δεν περιείχε κανένα όνομα από τους επικεφαλής του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:44