search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 06:48
MENU CLOSE

Τη Δευτέρα στο αυτόφωρο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

17.07.2016 11:11
Τη Δευτέρα στο αυτόφωρο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί  - Media

 

Στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Δευτέρα, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. 

Η συνήγορος των Τούρκων αξιωματικών, που το πρωί μεταφέρθηκαν στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν οι εντολείς της. 

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε οι οκτώ στρατιωτικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αλλά όχι και για απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας. Ειδικότερα, οι επτά είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και  ένας για παράνομης κτήση.

Φοβούνται για τη ζωή τους και τις ζωές των οικείων τους

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους, οι στρατιωτικοί ζητούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, κάτι που έως τώρα δεν έχει συμβεί. 

Δηλώνουν ότι φοβούνται για τη ζωή τους και τις ζωές των οικείων τους και αναφέρουν ότι αν απορριφθεί από την Ελλάδα το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο, θα το απευθύνουν σε άλλη χώρα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 06:48