search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:27
MENU CLOSE

Έξι νεκροί από επίθεση ελευθέρων σκοπευτών στο Καζακστάν

18.07.2016 09:16
Έξι νεκροί από επίθεση ελευθέρων σκοπευτών στο Καζακστάν - Media
 
 
 
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε επιθέσεις κατά της αστυνομίας που πραγματοποίησαν φερόμενοι ισλαμιστές μαχητές στο Αλμάτι, δήλωσε στο Ρόιτερς πηγή από το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της πόλης.
 
Η πηγή δήλωσε πως τέσσερις αστυνομικοί και ένας πολίτης περιλαμβάνονται στους νεκρούς, καθώς και ένας από τους δράστες. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε νωρίτερα ότι οι νεκροί είναι τέσσερις, περιλαμβανομένων τριών αστυνομικών.
 
O πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους μετά τις φονικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τις οποίες χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια».
 
«Οι υπηρεσίες ασφαλείας εργάζονται, προσδιορίζουν την ταυτότητα των εγκληματιών και τους σκοπούς τους», δήλωσε ο Ναζαρμπάγεφ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.
 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο οπλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Αλμάτι και στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί.
 
Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν και έναν πολίτη, κάτοικο της περιοχής, κλέβοντας το αυτοκίνητό του. Ωστόσο, η προσπάθεια απόδρασης μάλλον απέτυχε, καθώς ο ένας από τους δύο συνελήφθη από την αστυνομία.
 
Σύμφωνα με τις αρχές, ο 27χρονος συλληφθείς είναι πρώην κατάδικος που καταζητείτο για το φόνο μιας γυναίκας. Το περιστατικό έρχεται ένα μήνα μετά από αιματηρή επίθεση στην πόλη Ακτόμπε, όπου ομάδα ανδρών επιτέθηκε σε καταστήματα όπλων και στρατιωτική βάση, σκοτώνοντας επτά άτομα, ενώ οι αρχές σκότωσαν 18 οπλοφόρους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:24