search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:34
MENU CLOSE

Η Άμεση Δημοκρατία και ο Άκης

07.06.2011 09:50
Η Άμεση Δημοκρατία και ο Άκης - Media

Αυτές τις απίθανες μέρες που ζούμε, πολλοί αγωνίζονται, ενώ ο λαός στο σύνολό του αγωνιά. Οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος για την επιβολή της Άμεσης Δημοκρατίας, οι μαγαζάτορες για την επιβίωσή τους, οι πολίτες των οποίων η καθημερινότητα επιβαρύνεται δραματικά, όλα υπάρχουν σε μια εν εξελίξει διαδικασία, για την οποία – και σε αυτή την υπόθεση αυτό είναι το μόνο σίγουρο – κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Αυτές τις απίθανες μέρες που ζούμε, πολλοί αγωνίζονται, ενώ ο λαός στο σύνολό του αγωνιά. Οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος για την επιβολή της Άμεσης Δημοκρατίας, οι μαγαζάτορες για την επιβίωσή τους, οι πολίτες των οποίων η καθημερινότητα επιβαρύνεται δραματικά, όλα υπάρχουν σε μια εν εξελίξει διαδικασία, για την οποία – και σε αυτή την υπόθεση αυτό είναι το μόνο σίγουρο – κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ανοιχτό σε κάθε ενδεχόμενο. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε στην επικαιρότητα και την υπόθεση του Άκη, ενός υπουργού ο οποίος έχει παραπεμφθεί με σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του. Ο πλουτισμός και δη σε βάρος του δημοσίου αποτελεί το πλέον απεχθές έγκλημα μετά την προδοσία σε βάρος του Έθνους. Τα επιχειρήματα του πρώην σοσιαλιστή υπουργού δεν είναι τουλάχιστον πρωτότυπα. Ακολουθούν τη γνωστή πεπατημένη όλων εκείνων που εγκαλούνται να δώσουν λόγο και εξηγήσεις στη δικαιοσύνη. Περιγραφικά με δυο λόγια ακούμε για άλλη μια φορά – εκατομμυριοστή; – ότι ο εγκαλούμενος «είναι θύμα των περιστάσεων», ότι η «περίπτωσή του συνιστά πολιτική δίωξη», ότι «στο πρόσωπό του διώκονται συγκεκριμένες πολιτικές», ότι «είναι στόχος συνωμοσίας». Είναι τόσο προκλητικές αυτές οι αιτιάσεις, όχι γιατί επαναλαμβάνονται αδιαλείπτως από το σύνολο των εγκαλουμένων, αλλά γιατί κανείς δεν μπαίνει στον ελάχιστο κόπο να διατυπώσει μια άλλη δικαιολογία. Τόσο πολύ περιφρονούν τον λαό, που δεν του χαλαλίζουν μια καθωσπρέπει δικαιολογία. Είναι που μιλούν την ξύλινη γλώσσα της εξουσίας, όπως ασκούν και την ξύλινη πολιτική της, η οποία μας οδήγησε σε αυτή την απελπιστική κατάσταση της οποίας τις διαστάσεις δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα.

Στο μεταξύ η πραγματικότητα μαρτυρεί κολοσσιαίες περιουσίες, που στο τέλος – τέλος είναι ανεπίτρεπτο να διαθέτουν οι πατέρες του Έθνους. Είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό φαινόμενο, πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά προκλητικό. Είτε μπορεί να δικαιολογήσει τα περιουσιακά του στοιχεία ο πρώην υπουργός είτε όχι, είναι υπόλογος απέναντι στον λαό που τον ψήφιζε για την ιδεολογία που διακονούσε και τη δική του ιστορία που έγραψε. Πριν από όλους αδικεί ο κάθε πολιτικός τον εαυτό του με την απόκτηση τόσων περιουσιακών στοιχείων ενόσω υπηρετούσε ως βουλευτής, υπουργός και κορυφαίο – ιστορικό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ένας από τους λόγους που οι Αγανακτισμένοι βρίσκονται στους δρόμους είναι και η ατιμωρησία, είναι και οι προκλητικές για τη νοημοσύνη τους, τη ζωή τους, την προσωπικότητά τους δικαιολογίες. Ο λαός και το πολιτικό σύστημα όπως διαμορφώνεται δεν αντέχουν άλλες κοροϊδίες, δεν αντέχουν άλλες προσβολές κατά της ύπαρξής τους. Είναι εντυπωσιακό το πώς ένα καθαρά πολιτικό θέμα, η απίστευτη διαφθορά των πολιτικών, μετατράπηκε σε υπαρξιακό – ψυχολογικό ζήτημα ενός ολόκληρου λαού!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:29