search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:51
MENU CLOSE

Ρίο 2016: Γιατί η πισίνα καταδύσεων έχει γίνει… πράσινη; (Photos)

10.08.2016 09:45
Ρίο 2016: Γιατί η πισίνα καταδύσεων έχει γίνει... πράσινη; (Photos)  - Media

Η ξαφνική αλλαγή του χρώματος του νερού της πισίνας στο Κέντρο Υγρού Στίβου Maria Lenk κατά την διάρκεια του τελικού της συγχρονισμένης κατάδυσης γυναικών από τα 10 μέτρα παραμένει ένα μυστήριο, αφου οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν ότι δεν γνωρίζουν γιατί το νερό έγινε…πράσινο.

Την Δευτέρα το απόγευμα, οι Βρετανοί Tom Daley και Dan Goodfellow εξασφάλισαν το χάλκινο  στην συγχρονισμένη κατάδυση αντρών από τα 10 μέτρα, και βουτούσαν σε μια πισίνα που είχε «το φυσικό της χρώμα». Παρόλα αυτά, στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών την Τρίτη, το νερό ήταν εμφανώς διαφορετικό, καθώς φαινόταν να έχει αποκτήσει μια πράσινη απόχρωση. Η διαφορά είναι ξεκάθαρη όταν η πισίνα καταδύσεων συγκρίνεται με την πισίνα του water polo που βρίσκεται δίπλα της και το χρώμα της οποίας δεν έχει αλλάξει. Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει αρκετές θεωρίες, όπως μόλυνση του νερού από φύκια, σκόπιμη μόλυνση ή άλλες επιπλοκές που οφείλονται στην ζέστη του Ρίο.

Ο Daley τουίταρε «Εμμμμ…τι συνέβη;» δίπλα από μια φωτογραφία της πράσινης πισίνας, που ήταν μπλε όταν έκανε την βουτιά με τον συναθλητή του το προηγούμενο βράδυ, που του εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο.

Μια ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών καταδύσεων επιβεβαιώνει πως έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί η αιτία της αλλαγής τουτ χρώματος της πισίνας. Παρόλα αυτά, αναφέρθηκε ότι αρκετά τεστ έχουν κρίνει ότι το νερό της πισίνας είναι ασφαλές για καταδύσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό για την κοινότητα του Ρίο 2016 να διασφαλιστεί μια υψηλή ποιότητα παιχνιδιού», έγραφε η ανακοίνωση. «Πραγματοποιήσαμε ελέγχους και το νερό βρέθηκε ότι είναι ασφαλές. Ερευνούμε αυτήν την στιγμή ποι ήταν η αιτία [που άλλαξε το χρώμα]».

Η Βρετανίδα Tonia Couch, η οποία πήρε την πέπτη θέση στον τελικό των γυναικών μαζί με την Lois Toulson, δήλωσε πως δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο.

«Δεν έχω βουτήξει ποτέ σε κάτι παρόμοιο με αυτό», δήλωσε η Couch. Το παρατηρήσαμε στο ζέσταμα και μετά κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν ακόμα πιο πράσινο από πριν». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:48