search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 15:16
MENU CLOSE

Εγκαίνια Γεωργιάδη στη μονάδα παραγωγής οξυγόνου στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

08.05.2024 19:28
ADONIS_EGKAINIA1

Αυτοψία στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των Ιωάννινων και της Άρτας πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επιθεωρήσει μια σειρά έργων ανακαίνισης και αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη με χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωάννινων εγκαινιάστηκε η Μονάδα Παραγωγής Οξυγόνου (πεπιεσμένου αναπνευστικού αέρα και σε κατάσταση δημιουργίας κενού), ένα έργο που θεωρείται πρωτοποριακό, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Αναλυτικά ο υπουργός μετέβη σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, στα Ιωάννινα, όπου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» και είδε τις εργασίες διαμόρφωσης ΜΕΘ για ασθενείς με COVID 19, την αναβάθμιση και αναδιαρρύθμισει του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και την αναβάθμιση και ανακαίνιση του Ακτινολογικού Τμήματος, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω προϋπολογισμού της 6ης Υ.Πε. και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατά την άφιξή του, τον υποδέχτηκε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε. Γιάννης Καρβέλης και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» και ΠΓΝΙ, Σπύρος Δερδεμέζης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τα εγκαίνια της πρωτοποριακής Μονάδας Παραγωγής Οξυγόνου.

Μετά την επίσκεψη, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφθώ σήμερα τα Γιάννενα για να κάνουμε τα εγκαίνια ενός πρωτοποριακού έργου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, τη Μονάδα Παραγωγής Οξυγόνου. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης εκτελούμε ήδη γιγαντιαία έργα για τα ΤΕΠ και των δύο νοσοκομείων και μέσω των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης πολλά χρήματα προορίζονται για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».

Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και τα Κέντρα Υγείας Ιωαννίνων και Άρτας, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες κτιριακών παρεμβάσεων και ανακαίνισης καθώς και για την προμήθεια και αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της στελέχωσης των νοσοκομείων, λέγοντας πως οι θέσεις του ιατρικού προσωπικού είναι περισσότερες από το 2019, δηλαδή την περίοδο των Μνημονίων. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το μέλλον των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το επόμενο διάστημα, ο υπουργός περιορίστηκε να πει: «δουλειά στον τομέα της φύλαξης και της εστίασης υπάρχει και υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην αγορά εργασίας”.

Διαβάστε επίσης:

Συστάσεις για την επανεμφάνιση της αφρικανικής σκόνης – Πώς να προφυλαχθούμε

ECDC: Κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη – Σύσταση για εμβολιασμό ακόμα και σε ενήλικες

Μεσσηνία: Σκύλος ξέφυγε από περιφραγμένο χώρο και επιτέθηκε σε 6χρονη – Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα το παιδί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 15:15