search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:08
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι χώρες με το καλύτερο και το χειρότερο «πρόσωπο»

11.08.2016 13:14
Σε συναγερμό η Σουηδία: Αυξάνονται τα κρούσματα, μάσκες στα Μέσα Μεταφοράς - Media
 
Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια, έλεγαν οι Ρωμαίοι, θέλοντας να υπογραμμίσουν τη σημασία της εικόνας που κάποιος δίνει στον έξω κόσμο.
 
Πολλώ δε μάλλον, όταν μιλάμε για την εικόνα, την αντίληψη που έχει ο κόσμος για μια χώρα: παίρνει πολύ χρόνο και κόπο για να φτιαχτεί μια καλή εικόνα μιας χώρας και μόνο μια στιγμή για να καταρρεύσει αυτή η εικόνα. Ένα μικρό «κύμα» τρομοκρατίας, αποκαλύψεις για αστυνομική βία ή διαφθορά, πολιτική αναταραχή και αυτόματα η χώρα γίνεται ανεπιθύμητος προορισμός για τουρίστες, αλλά και για επενδύσεις.
 
Μια μελέτη που διεξάγεται κάθε χρόνο κατατάσσει 70 χώρες σε κατάλογο, από αυτές που απολαμβάνουν την καλύτερη παγκόσμια φήμη ως αυτές που θεωρούνται ως οι χειρότερες. Φέτος, την πρώτη θέση κατέκτησε η Σουηδία, χάρη στο υψηλό επίπεδο ζωής που παρέχει στους κατοίκους της και δεύτερος ήλθε ο Καναδάς, ο οποίος πήρε ώθηση από τον νεαρό πρωθυπουργό του Τζάστιν Τριντό.
 
Αντιθέτως, στον «πάτο» της κατάταξης βρίσκεται το Ιράκ, το Ιράν και το Πακιστάν. Το εντυπωσιακό είναι ότι μόνο 14 χώρες έχουν ισχυρά καλή φήμη, ενώ 50 έχουν πολύ κακό «όνομα». Η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που εξετάζονται.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:07