search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 19:56
MENU CLOSE

Τρεις νεκροί και σαράντα τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Τουρκία (Videos – Photos)

18.08.2016 04:22
Τρεις νεκροί και σαράντα τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Τουρκία (Videos - Photos) - Media

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας κοντά στα σύνορα με το Ιράν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, επικαλούμενο τον τοπικό κυβερνήτη.

 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίσθηκαν σήμερα στο Βαν, στην ανατολική Τουρκία, από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η επίθεση είχε στόχο ένα αστυνομικό τμήμα στο Ιπέκιολου, μια κεντρική συνοικία της πόλης Βαν, δήλωσε ο Μεχμέτ Παρλάκ, αξιωματούχος στο κυβερνείο της επαρχίας Βαν, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αξιωματούχος αυτός απέδωσε την επίθεση στην “περιφερειακή τρομοκρατική οργάνωση”, διατύπωση με την οποία οι αρχές αναφέρονται στο PKK, την παράνομη αυτονομιστική κουρδική οργάνωση.

Οι τρεις νεκροί είναι όλοι άμαχοι και δύο από τους 40 τραυματίες είναι αστυνομικοί, διευκρίνισε ο Παρλάκ.

Μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο που ήταν τραυματισμένο και θεωρείται ύποπτο ότι οδήγησε το παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το Ανατολή.

Το άτομο αυτό οδηγήθηκε στο γενικό επιτελείο της αστυνομάις στο Βαν για να ανακριθεί, συμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο.

Το Βαν, μια πόλη με μικτό κουρδικό και τουρκικό πληθυσμό και πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δεν είχε πληγεί μέχρι τώρα από τις μαζικές επιθέσεις που υφίσταται η γειτονική πόλη του Ντιγιάρμπακιρ.

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 19:56