search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:50
MENU CLOSE

Η γαλάζια αναδίπλωση για τον Κασσελάκη, το ρεσάλτο του Στέφανου στο ΠΑΣΟΚ, η αιχμή Ανδρουλάκη κατά Παπανδρέου και η… Λατινοπούλου

22.05.2024 06:20
kalxas-new

Καλημέρα σας

Άρον άρον προσπάθησε να μαζέψει, έστω και προσχηματικά, τον Άδωνι Γεωργιάδη το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να μην πάρει διαστάσεις η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα, κεντρική οδηγία είναι να μην διατυπώνονται υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του Κασσελάκη διότι φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.

Έχει περάσει πλέον η περίοδος που «έπιανε» σε κάποιο κόσμο η απαξίωση του Κασσελάκη από τα στελέχη της ΝΔ.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε στο μεταξύ να κερδίσει τη θέση του ως πολιτικός παράγοντας και αντίπαλος, άρα χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση, διαφορετικά οι προσβλητικές επιθέσεις εκλαμβάνονται ως αλαζονεία.

Και δεν μπορεί, για παράδειγμα, ο Κασσελάκης να λέει ότι προτιμά τον Μητσοτάκη και όχι κάποιον ξένο στην ηγεσία της Κομισιόν και οι υπουργοί να επιμένουν να τον αντιμετωπίζουν με απαρέσκεια.

Ρεσάλτο Στέφανου στο… ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είμαι εγώ» είπε πάνω κάτω χθες βράδυ στο Attica Στέφανος Κασσελάκης και έχει προκαλέσει κάτι μικρά εγκεφαλικά και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ…

Είπε κι άλλα. Ότι θα απευθύνει προσκλητήριο στον κόσμο της κεντροαριστεράς, ότι επί της ουσίας είναι η συνέχεια της παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Ολοκληρώνεται η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Συζητήσεις κορυφής δεν θα κάνει, διευκρινίζει – ήτοι δεν θα επιχειρήσει διάλογο με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα με τις ευρωεκλογές, οι κάλπες της 9ης Ιουνίου μπορεί να είναι κάτι σαν τα μαρμαρένια αλώνια για Κασσελάκη και Ανδρουλάκη.

Ναι μεν αντίπαλος είναι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, αλλά σε αυτή τη φάση έχει μεγάλη σημασία να ξεκαθαρίσει ποιος θα πάρει το… χρίσμα για να πάει αντίπαλος στη Δεξιά με αξιώσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. Κάπως σαν να λέμε προκριματικά – ή ημιτελικός, μιας και είμαστε ένα 48ωρο πριν το Fianl4 της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο.  

Προδοσίες στον πράσινο ήλιο

Όλα λοιπόν τα έχει το ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες, η αναβίωση εσωκομματικών (ιστορικών) συγκρούσεων του έλειπε.

Μία ατάκα που του… ξέφυγε (ή όχι?) του Νίκου Ανδρουλάκη στην προχθεσινή εκδήλωση στη Λάρισα, πάει να βάλει φωτιά στα τόπια πριν την ώρα της.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα παρουσία του Νίκου Παπανδρέου;

Δεσμεύτηκε ότι «η δημοκρατική παράταξη δεν θα ξαναπροδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Και το εύλογο, για να είμαστε σωστοί, ερώτημα είναι «πότε πρόδωσε το ΠΑΣΟΚ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού;».

Διότι εξ όσων γνωρίζουμε όλοι, επισήμως το Κίνημα δεν έχει πει ποτέ ότι ευθύνεται για τη χρεοκοπία  του 2010, ή ότι κακώς έφερε τα μνημόνια και το ΔΝΤ στη χώρα. Τουναντίον η επίσημη, ιστορικά, γραμμή είναι ότι με εκείνες τις επιλογές έσωσε τη χώρα και θυσιάστηκε το ίδιο για αυτή τη σωτηρία!

Τώρα, πότε και πώς προέκυψε η άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.

Πάντως ο Ανδρουλάκης σίγουρα δεν εννοούσε την περίοδο Σημίτη – στην ίδια ομιλία μάλιστα χαρακτήρισε σοβαρή και αξιόπιστη την κυβέρνηση 1996-2004.

Εννοείται ότι δεν μπορεί να εννοεί την περίοδο της αρχηγός του Βαγγέλη Βενιζέλου, καθότι ήταν και ο ίδιος σε καίρια πόστα τότε – μεταξύ άλλων και γραμματέας του κόμματος!

Μαθαίνω ότι οι παπανδρεϊκοί έμειναν λίγο ενεοί μόλις πληροφορήθηκαν την ατάκα – ή μήπως μήνυμα;

Λέω για μήνυμα διότι στο παρασκήνιο διακινούνται πληροφορίες ότι εάν δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, τότε θα τεθεί θέμα και από την πλευρά αυτή.

Καταιγίδα «Αφροδίτη»

Ετοιμαστείτε τις επόμενες ημέρες, όσοι παρακολουθείτε την προεκλογική αντιπαράθεση, για… επικοινωνιακή καταιγίδα «Λατινοπούλου».

Για κάποιο λόγο και με κάποιο τρόπο η πρόεδρος του κόμματος με το όνομα «Φωνή Λογικής» παίζει στα πιο mainstream μέσα ενημέρωσης – ή έστω σε πολλά από αυτά – και μοιάζει για «πουλέν» στο οποίοι πιστεύουν αρκετοί.

Το εάν γίνεται αυτό για να «ανάσχεση» του Βελόπουλου είναι μία υπόθεση που φαίνεται να έχει βάση πάντως.

Βλέπετε η Αφροδίτη Λατινοπούλου προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνει φαν της Μελόνι και επενδύει στο Μακεδονικό όπως και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Μύλος…

Διαβάστε επίσης:

Το πόρισμα Μενουδάκου, οι διόλου χαλαροί ψηφοφόροι του Κασσελάκη, το gap του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία και η επιμονή Ανδρουλάκη στο ντιμπέιτ

Ο Ανδρουλάκης χάνει τη δεύτερη θέση, έξι «μικροί» στο όριο του 3%, η δυσφορία για Τριαντόπουλο, Καιρίδη και το καμπανάκι για Δικαιοσύνη

Οι δύο εκπλήξεις των ευρωεκλογών, η λίγο απ’ όλα στρατηγική του Κασσελάκη, τα μηνύματα του Τσίπρα και μία μανία του Σαμαρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:49