search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:40
MENU CLOSE

Παρακολουθήστε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή

10.10.2016 11:44
Παρακολουθήστε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή - Media

 

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιείται στη Βουλή, η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, όπου το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση στη Βουλή σε ζωντανή μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής.

Τη συζήτηση ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, επιτέθηκε σε πολύ έντονο τόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για “μιντιακό πραξικόπημα” ενώ έκανε ευθεία ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αν υπάρχει σκάνδαλο Siemens.

Τη σκυτάλη πήρε με τη δική του πρωτολογία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, αφού άρχισε την ομιλία του με ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο», στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά στον Έλληνα πρωθυπουργό αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για άθλιες πρακτικές στις τηλεοπτικές άδειες, ενώ ζήτησε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τι συνέβη στη χώρα από το 2000. Παράλληλα, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σ’ όσα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σχέσεις με τη διαπλοκή και τα οικονομικά του.

«Ο τζάμπα μάγκας το έβαλε στα πόδια και δεν είναι στη αίθουσα», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής η κ. Γεννηματά διαπιστώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν παρών στην αίθουσα, προσθέτοντας: «Το bullying εκεί που σας περνάει».

Στη “θλιβερή μονοτονία” που προκαλεί η σημερινή συζήτηση στάθηκε ο επικεφαλής του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ επισήμανε πως στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς επιχειρούνται αναδιαρθρώσεις και προσαρμογές στον κρατικό τομέα, στην οικονομία, στο αστικό πολιτικό σύστημα, που θα διευκολύνουν τη δραστηριότητα των μεγάλων ομίλων και μόνο.

«Η διαπλοκή σας βοήθησε να φτάσετε στην εξουσία. Επιχειρηματίες και καναλάρχες που πίστεψαν ότι θα έχουν μαζί σας κάποιες νέες δεκαετίες εξουσίας», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, ασκώντας δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης στη προ ημερησίας συζήτηση για την διαπλοκή.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:40