search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:35
MENU CLOSE

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Δυτική Ελλάδα – Περιμένει ισχυρούς μετασεισμούς ο Τσελέντης

11.10.2016 12:11
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Δυτική Ελλάδα - Περιμένει ισχυρούς μετασεισμούς ο Τσελέντης - Media
 
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 14:50 το μεσημέρι, στην Πάτρα, στην Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. 
 
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο.
 
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4, 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 18 χιλιόμετρα, βόρεια της Πάτρας.
 

Τσελέντης: Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία

“Ηταν ένας σεισμος 4,3 Ρίχτερ 3 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου για αυτό και έγινε πάρα πολύ αισθητός σε περιοχές όπως η Ναύπακτος, ο Άγιος Βασίλειος και το Ρίο. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό και για αυτό έγινε τόσο έντονα αισθητός. Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο κυρίως σεισμός, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει και ένα 4,5 Ρίχτερ. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και εννοείται ότι είμαστε όπως πάντα προσεκτικοί” δήλωσε στο Patra News ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:33