search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Τη Δευτέρα νέο ραντεβού Αχτσιόγλου – Θεσμών

20.11.2016 15:10
Τη Δευτέρα νέο ραντεβού Αχτσιόγλου - Θεσμών   - Media

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά, μετά από συνάντηση τεσσάρων ωρών, που ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό προγραμματισμό.

Η υπουργός Εργασίας αποχώρησε από το Hilton χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί επιμένουν τόσο για την αύξηση του ορίου απολύσεων από 5% σε 10%, όσο και για την κατάργηση της προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων που αν περάσει ουσιαστικά οδηγεί στην πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Σε μεγάλο «αγκάθι» τείνει να εξελιχθεί και το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι οι θεσμοί ζητούν αλλαγές τόσο στο θέμα των απολύσεων συνδικαλιστικών στελεχών, τόσο και σε αυτό της προκήρυξης εταιρειών.

Οι συναντήσεις με το υπουργείο Εργασίας θα συνεχιστούν και αύριο χωρίς να έχει προς το παρόν προσδιοριστεί η ώρα της συνάντησης.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ραντεβού άλλαξε τα χρονοδιαγράμματα της ημέρας.

Στα επόμενα ραντεβού θα εξεταστούν η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, τα δημοσιονομικά, η Παιδεία, το άνοιγμα των αγορών και τέλος, περίπου στις 10:00 η Υγεία.

Πηγή: euro2day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:41