search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:43
MENU CLOSE

Σόιμπλε: Η Γερμανία θα πιέσει για μεταρρυθμίσεις για προστασία από μελλοντικές κρίσεις

25.11.2016 14:39
Bild: Ο Σόιμπλε υπέρ του Grexit - Media

 

Η Γερμανία θα πιέσει για μεταρρυθμίσεις ώστε οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να προστατευθούν από μελλοντικές κρίσεις, όταν αναλάβει το πηδάλιο της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομιών, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μειώνοντας τις ελπίδες ότι θα υπάρξουν δημοσιονομικά κίνητρα για να τονωθεί η ανάπτυξη.

«Θα επιμείνουμε αποφασιστικά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να βελτιωθεί η αντοχή μας έναντι εξελίξεων που έχουν τη δυναμική να οδηγήσουν σε κρίση», δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Δεν υπάρχει έλλειψη χρέους σ’ αυτόν τον κόσμο, δεν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών σ’ αυτόν τον κόσμο, όμως υπάρρχει σίγουρα έλλειψη ανταγωνιστικότητας σ’ αυτόν τον κόσμο επειδή πολλές χώρες έχουν παραλείψει πολλές μεταρρυθμίσεις».

Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία της G20 στην αρχή του Δεκεμβρίου.

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα ότι «εξελίξεις που οδηγούν σε κρίσεις μπορούν να εντοπιστούν σ’ ολόκληρο τον κόσμο».

Η Γερμανία υποστηρίζει πως η μη πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τους εταίρους της στην ευρωζώνη εμποδίζει την πλήρη ανάκαμψη στη νομισματική ένωση. Μερικές άλλες χώρες της ευρωζώνης, με επικεφαλής τη Γαλλία και την Ιταλία, θέλουν δημοσιονομική χαλάρωση για να τονωθεί η ανάπτυξη μέσω των δημόσιων δαπανών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:43