search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:26
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την κύρωση του προϋπολογισμού

10.12.2016 12:18
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την κύρωση του προϋπολογισμού  - Media

 

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την κύρωση του προϋπολογισμού στη Βουλή. 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και κορυφώθηκε με την ομιλία του πρωθυπουργού.  

Μάλιστα, επιτεύχθηκε και ο κοινοβολευτικός στόχος, σύμφωνα με τον οποίο, οι ομιλίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 10 το βράδυ.

«Είναι η καλύτερη στιγμή να σκεφτεί ο λαός τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε έλθει η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο. Θα είχαμε την απόφαση του Εurogroup για το χρέος όταν η τότε θέση εκείνης της κυβέρνησης ήταν πως το χρέος ήταν βιώσιμο;» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην ομιλία του στην συζήτηση του προϋπολογισμού

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως σήμερα περισσότερο από ποτέ οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ χαράσσονται με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια, σημειώνοντας πως  «η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση μέτρων και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». 

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης καταλόγισε στη ΝΔ ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική ταύτιση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ο Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στο “γαλάζιο” στρατόπεδο λέγοντας πως “εάν θέλετε να μετατρέψετε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας σε υποκατάστημα, παράρτημα ή πρακτορείο του Σόιμπλε, αυτό τον ρόλο σας τον χαρίζουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάτι τέτοιο”.

Το χάσμα που χωρίζει το ΔΝΤ, τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και την κυβέρνηση περίγραψε σε σύντομη παρέμβαση του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Επί της ουσίας επιβεβαίωσε τις πιέσεις που ασκεί το Ταμείο είτε για την προληπτική λήψη μέτρων είτε να υπάρξει άλλος “μηχανισμός”

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τη ΝΔ που υποστηρίζει ότι θα τα κάνει όλα τέλεια, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ότι είναι δική της ευθύνη που ο Μητσοτάκης θα κάνει πανηγυρική νίκη στις εκλογές, μιας και δεν στήριξε την απλή αναλογική. «Ναι, πήρατε, πήρατε… Να μη σας πω τι πήρατε. Όλοι εσείς που βγαίνατε στα κανάλια εννοούσατε κούρεμα χρέους. Δεν εννοούσατε επιμηκύνσεις και χαλαρώσεις. Να εξηγούμαστε» είπε χαρακτηρίστηκα προς την κυβέρνηση. 

Εχθρό της επιχειρηματικότητας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να. υπερψηφίσει νέα πρόσθετα μέτρα.

Κριτική στην κυβέρνηση και στις εξαγγελίες της αναφορικά με τους συνταξιούχους άσκησε ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο Πανος Καμμένος και τα ταξίδια που πραγματοποίησε στο Καστελόριζο και τη Ρω.

Στη ΝΔ επιτέθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή την δήλωση που έκανε ο αντιπρόεδρος της “γαλάζιας” παράταξης Άδωνις Γεωργιάδης πως το κόμμα του “θα κάνει ότι μεταρρυθμίσεις ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλες τόσες”.

«Δεν σας σώζει τίποτα. Ούτε ο Κάστρο, ούτε ο Πανάγιος Τάφος. Ούτε τα πάρε-δώσε με τους Αμερικάνους και τους Ισραηλινούς. Σας τέλειωσαν τώρα και οι ηγέτες του Νότου, ο Ρέντσι, ο Ολάντ. Δεν σας σώζουν ούτε τα νυχτερινά διαγγέλματα για να δώσετε κάποια ψυχούλα από τα ματωμένα πλεονάσματα που έχει δημιουργήσει ο λαός μας με την πολιτική σας» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Επιστρέφετε κάθε φορά σαν τον Σεβάχ τον Θαλασσινό με διηγήσεις για δήθεν μάχες και κατορθώματα” τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε λέγοντας “ντυθήκατε αριστερός επαναστάτης στον επικήδειο του Φιντέλ” αλλά πλέον “τελειώνουν εκτός από το χρόνο και οι στολές παραλλαγής στο βεστιάριο του συγκυβερνήτη σας”. 

Με επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017. «Η οπισθοχώρηση της χώρας στα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο, καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα. Τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φούντωσαν ένα ακραίο κύμα δημαγωγίας, υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια ανάταξης της χώρας, πήραν την οικονομία σε ανάπτυξη και τη μετέτρεψαν σε ύφεση. Και σήμερα πανηγυρίζετε για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε επίπεδο δημοσιονομικών δεικτών το 2017 στο επίπεδο του 2014. Αυτά αν όλα πάνε καλά, αλλά τι πήγε καλά αυτά τα δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όχι μόνο δεν ενεργοποιείται ο κόφτης αλλά υπερκαλύψαμε το στόχο στο διπλάσιο, από 0,5% στο 1,1% και μάλιστα για 2η χρονιά», επισήμανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. «Η Ελληνική οικονομία, όχι μόνο σταθεροποιήθηκε, αλλά επέστρεψε από το δεύτερο κιόλας τρίμηνο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», επισήμανε. «Πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν ψηφίζαμε τον προϋπολογισμό, το κόμμα σας κ. Μητσοτάκη φώναζε ότι είναι εικονικός. Τα ίδια περίπου με το ΔΝΤ», ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:25