search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:04
MENU CLOSE

Νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Πάολο Τζεντιλόνι

11.12.2016 12:42
Νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Πάολο Τζεντιλόνι - Media

 

Και επίσημα  έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία ο Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος εμφανιζόταν φαβορί για τη διαδοχή Ρέντσι, μετά την παραίτηση της περαμένης Τετάρτης. 

Το πρωί της Κυριακής, ο Τζεντιλόνι μετέβη στο

Προεδρικό Μέγαρο και έλαβε από τον Σέρτζιο Ματαρέλα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Το …βιογραφικό του Τζεντιλόνι

Ο Πάολο Τζεντιλόνι είναι 62 ετών, πτυχιούχος πολιτικών επιστημών, και κατά τη διάρκεια της φοίτησής του σε γνωστό δημόσιο κλασικό λύκειο της Ρώμης δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της τότε εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
 
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών στο Πανεπιστήμιο συνεργάσθηκε με το εβδομαδιαίο περιοδικό Pace e guerra (Ειρήνη και πόλεμος), εκ των ιδρυτών του οποίου ήταν η Λουτσιάνα Καστελίνα, μία από τις σημαντικότερες μορφές της ιταλικής Αριστεράς.
 
Το 1984 ως δημοσιογράφος, ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού La Nuova Ecologia (H Νέα Οικολογία).

Τo 1993 τον επέλεξαν ως εκπρόσωπος του δημάρχου της Ρώμης, Φραντσέσκο Ρουτέλι, ο οποίος προέρχεται, επίσης, από τον χώρο της οικολογίας.
 
Το 2001 εξελέγη  βουλευτής με το κεντρώο κόμμα της Μαργαρίτας, στην ίδρυση του οποίου συνέβαλε και ο ίδιος, ενώ το 2006 αναλαμβάνει υπουργός τηλεπικοινωνιών της δεύτερης κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι. Το 2007 συμπεριλαμβάνεται στα σαράντα πέντε μέλη που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Επανεξελέγη βουλευτής το 2013 και το 2014. 
 
Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με τον Τζον Κέρι όσο και με τον Σεργκέι Λαβρόφ, και ότι γνωρίζει σε βάθος την πολυσύνθετη πολιτική πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:04