search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:58
MENU CLOSE

Χάρης Θεοχάρης: Ο μισθός δεν είναι δικαίωμα – «Κόλαση» στο Twitter

20.12.2016 17:01
Χάρης Θεοχάρης: Μεγάλες οι προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό - Media

 

Έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε ανάρτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη στο Twitter, με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Αρχικά ο κ. Θεοχάρης έγραψε τα εξής: «100άδες εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες σε 1 μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό με ιστορία. Ας βρεθεί λύση για το καλό όλων & του πλουραλισμού».

Απαντώντας, δε, σε σχόλια άλλων χρηστών τόνισε ότι «ο πλουραλισμός είναι αξία και συνταγματική μεταξύ άλλων. Οι επιθέσεις εναντίων της κλασσικό χαρακτηριστικό του φασισμού».

Όταν ο ίδιος χρήστης τον ρώτησε για το δικαίωμα του μισθού, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Ο μισθός δεν είναι δικαίωμα. Η εργασία είναι. Ο μισθός είναι το αντιστάθμισμα της εργασίας».

Η απάντηση αυτή ξεσήκωσε πραγματική θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς χρήστες να υπενθυμίζουν στον κ. Θεοχάρη το άρθρο 23 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, στο οποίο ρητώς αναφέρεται ότι «κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, ώστε ο ίδιος και η οικογένειά του να ζουν αξιοπρεπώς, και η οποία συμπληρώνεται, αν είναι απαραίτητο, και με άλλους τρόπους κοινωνικής προστασίας».

Ανταπαντώντας, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε δηκτικά: «Γελάω με τις αντιδράσεις τρολ για το αυτονόητο. Μισθό δεν δικαιούνται όσοι δεν εργάζονται. Μονο εργαζόμενοι. Δεν ειναι ανθρώπινο δικαίωμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:57