search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 19:08
MENU CLOSE

Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Ο μακελάρης του Reina μπορεί να είναι στο εξωτερικό

05.01.2017 10:06
Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Ο μακελάρης του Reina μπορεί να είναι στο εξωτερικό - Media

Ανοιχτά αφήνει, πλέον, όλα τα σενάρια η τουρκική κυβέρνηση για τον άντρα που αιματοκύλησε το κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολή την Πρωτοχρονιά, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 69.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο A Haber, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ο δράστης να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, πρόσθεσε όμως ότι οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πιο πιθανό να έχουν αποτέλεσμα.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο ένοπλος έδρασε μόνος, αλλά μπορεί να είχε λάβει βοήθεια από άλλους.

Αναφορικά στην ταυτότητα του δράστη είπε πως είναι πιθανόν ο άντρας να είναι Ουιγούρος (μουσουλμανική μειονότητα της Κίνας) και η Τουρκία έχει εντοπίσει πού μπορεί να βρισκόταν και τις διασυνδέσεις του.

Η δηλώσεις του Καϊνάκ για διαφυγή του μακελάρη στο εξωτερικό είναι η πρώτη φορά που γίνονται από αξιωματούχο της Τουρκικής κυβέρνησης, ενώ υπενθυμίζεται πως μέσα από ένα δημοσίευμα «βόμβα» της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Aksam, ο δράστης φέρεται να έχει διαφύγει στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι αμφισβητούν την παρουσία δυνάμεων του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ
 

Οι Τούρκοι αμφισβητούν την παρουσία των δυνάμεων του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ στη νότια Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, γεγονός που αντανακλά την απογοήτευση γι’ αυτό που η Άγκυρα εκλαμβάνει ως έλλειψη υποστήριξης για τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε στο δίκτυο A Haber πως το ζήτημα της αεροπορικής βάσης του Ίντσιρλικ, η οποία χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ και τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Η Τουρκία εξαπέλυσε τον Αύγουστο μια επιδρομή στη Συρία για να εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος από τα σύνορά της και να εμποδίσει τους μαχητές κουρδικής πολιτοφυλακής να καταλάβουν τα εδάφη που εγκαταλείπουν οι τζιχαντιστές. Διαμαρτύρεται επειδή οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν μερικές κουρδικές οργανώσεις, δεν έχουν υποστηρίξει την τελευταία προώθηση των τουρκικών δυνάμεων γύρω από τη συριακή πόλη αλ-Μπαμπ.

Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες Τετάρτη πως οι ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες με την Τουρκία για την υποστήριξη στο μέλλον γύρω από την αλ-Μπαμπ και πως είναι πιθανό «να υπάρξει κάποια συνεχής υποστήριξη».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 19:05