search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:06
MENU CLOSE

Εκδικάζεται η αγωγή Kαμμένου κατά Πετρουλάκη – protagon

10.01.2017 18:55
Εκδικάζεται η αγωγή Kαμμένου κατά Πετρουλάκη - protagon - Media

 

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, εκδικάζεται τελικά η υπόθεση της αγωγής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και του protagon, για άρθρο του που είχε δημοσιευτεί προ διετίας, με τίτλο «Πάνος Καμμένος. Έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Το άρθρο ασκούσε δριμεία κριτική στον υπουργό μέσα στο πλαίσιο της εύλογης και αυτονόητης δημοσιογραφικής κριτικής στην οποία υπόκεινται τα δημόσια πρόσωπα, αλλά ο υπουργός θεώρησε καλό να αμυνθεί, όχι στο χώρο του δημοσίου διαλόγου, αλλά στα δικαστήρια, με εξοντωτική αγωγή, ζητώντας 2 εκατ. ευρώ.

Η στάση του Π. Καμμένου ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό διότι… θεωρήθηκε ως μια προφανής προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων, εκφοβιστική ενέργεια εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας. Δημιουργήθηκε διαδικτυακό κίνημα συμπαράστασης που συγκέντρωσε άνω των 4.000 υπογραφών, ενώ το θέμα κατήγγειλε το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου ως ευθεία επίθεση στην ελευθερία του Τύπου. 

Πηγή: Zoornalistas 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31