search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:44
MENU CLOSE

Κυπριακό: Εκτόνωση της έντασης ζητούν τα ΗΕ – Οι προϋποθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας

16.02.2017 12:55
Διαπραγματεύσεις για Κυπριακό: Αναβλήθηκαν οι πρωινές συναντήσεις – Εσωτερικές διαβουλεύσεις των δύο πλευρών  - Media

Τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να εκτονώσουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη σημερινή αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιαδη, επιδιώκοντας χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Στις 4.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έσπεν Μπαρθ Άιντε με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επί του παρόντος δεν έχει καθοριστεί συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Άιντε. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ο κ. Αναστασιάδης θέτει ως προϋπόθεση για μια τέτοια συνάντηση, να τοποθετηθούν τα Ηνωμένα Έθνη με γραπτή δήλωση για το ποιος είχε αποχωρήσει από τη σημερινή συνάντηση.

Νωρίτερα, τα Ηνωμένα Έθνη μετέφεραν στους δημοσιογράφους την πληροφορία ότι καθορίστηκε συνάντηση Άιντε-Αναστασιάδη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Άιντε, κατά την οποία διαμαρτυρήθηκε στον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών για τα όσα μεταφέρθηκαν στους δημοσιογράφους από πλευράς των επισήμων του διεθνούς οργανισμού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:44