search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 04:24
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Λονδίνο: Προετοιμασία και για αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το Brexit

28.02.2017 13:51
Σάρωσαν οι Συντηρητικοί στις τοπικές εκλογές της Αγγλίας: Αποτέλεσμα προπομπός για τις εκλογές του Ιουνίου; - Media
 
Το σενάριο του αδιεξόδου στις συνομιλίες με την Ε.Ε. για την έξοδο της χώρας από την Ένωση φαίνεται ότι αρχίζει να εξετάζει σοβαρά πλέον η βρετανική κυβέρνηση, μετά τα πολλαπλά μηνύματα από τις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να γίνουν παραχωρήσεις στη Βρετανία.
 
Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, είπε σήμερα στην ομάδα των κορυφαίων υπουργών πως πρέπει να προετοιμαστούν όχι μόνο για έναν έπειτα από διαπραγματεύσεις διακανονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για το «απίθανο σενάριο» να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit, δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
 
Σε τακτική συνάντηση των κορυφαίων υπουργών, ο Ντέιβις περιέγραψε εκτενώς την «κλίμακα και την πολυπλοκότητα» της δουλειάς που έχει να αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση, η οποία θα ενεργοποιήσει σύντομα την επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την ΕΕ.
 
«Στη συνέχεια περιέγραψε εκτενώς την ανάγκη η κυβέρνηση να υποστηρίξει μια ομαλή έξοδο από την ΕΕ, και το πλήρες φάσμα των περιοχών πολιτικής που θα επηρεαστούν και επεσήμανε… πως πρέπει να προετοιμαστούμε όχι μόνο για έναν έπειτα από διαπραγματεύσεις διακανονισμό αλλά και για το απίθανο σενάριο κατά το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Μέι.
 
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως η Μέι επανέλαβε την αισιοδοξία της ότι η Βρετανία μπορεί να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για το σύνολο της χώρας κατά τις διαπραγματεύσεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 02:52