search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:46
MENU CLOSE

Τα τελευταία μηνύματα από τα γκάλοπ, η ενίσχυση του δίπολου, τα τρία μέτωπα του Μαξίμου, η ιδέα Κασσελάκη για Παλαιστίνη και ο Άρης

27.05.2024 06:25
kasselakisa

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Μπορεί να είναι από εκείνες τις επικοινωνιακές τακτικές που η «ομάδα» πρέπει να εκπέμπει αισιοδοξία και να δείχνει σίγουρη ότι θα τα καταφέρει, ώστε να μην πτοηθεί το ηθικό του «στρατεύματος».

Μπορεί όμως και να είναι πράγματι θετικά τα δημοσκοπικά μηνύματα για τη ΝΔ, οπότε η αυτοπεποίθηση με την οποία εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να είναι δικαιολογημένη.

Ήτοι, να είναι περίπου σίγουρο πλέον ότι το κυβερνών κόμμα θα ξεπεράσει με σχετική άνεση το 32%, 33% οπότε αποφεύγει την (μεγάλη) πολιτική κρίση την επομένη των ευρωεκλογών.

Αν μπορώ πάντως να ερμηνεύσω σωστά κάποιες τάσεις, που αρχίζουν να καταγράφουν ορισμένες έρευνες, πρέπει να υπάρχει μία «συσπείρωση» – αναλογική βέβαια – στους δύο βασικούς πόλους του πολιτικού σκηνικού: Στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

Σαν να λειτουργεί μία παραδοσιακή πόλωση δηλαδή.

Από τη μία το κυβερνών κόμμα κρατάει τον κορμό και περιορίζει κάπως τις διαρροές και από την άλλη το ρεύμα αποδοκιμασίας και η δυσαρέσκεια πάει να εκφραστεί κατά κύριο λόγο μέσω της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να «πονέσει» όσο περισσότερο μπορεί την κυβέρνηση.

Τα τρία μέτωπα που απασχολούν το Μαξίμου

Στο Μαξίμου πάντως εντοπίζουν τρία μέτωπα, που ομολογούν ότι θέλουν προσοχή, συν ένα για το οποίο δηλώνουν μεν ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά κατά βάθος το φοβούνται πώς θα λειτουργήσει στις κάλπες.

Τα τρία μέτωπα είναι η ακρίβεια, η ασφάλεια και η υγεία.

Όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και πολύ καιρό, αναδεικνύουν αυτά τα προβλήματα ως τα μείζονα στην αξιολόγηση των πολιτών.

Γι’ αυτό και καταβάλλουν οι κυβερνητικοί παράγοντες προσπάθεια να πείσουν ότι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ακρίβεια, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε ένα σχέδιο τομή για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας.

Για την υγεία θα σας γελάσω πώς μπορεί να μαζέψει την κατάσταση ο Άδωνις Γεωργιάδης – αλλά το πιθανότερο είναι να… μην!

Το «συν ένα» θέμα, είναι τα Τέμπη. Το Μαξίμου πιστεύει ότι η γενική αίσθηση στην κοινή γνώμη περί «συγκάλυψης», δεν θα εκφραστεί στις κάλπες.

Η ιδέα για την Παλαιστίνη  

Πριν ένα μήνα έπεσε για πρώτη φορά στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη η ιδέα για την επίσκεψη στην Παλαιστίνη.

Τότε είχε απορριφθεί η σκέψη, καθώς θεωρήθηκε μία κίνηση «τραβηγμένη».

Όσο όμως περνούσε ο καιρός και ειδικά με το φοιτητικό κίνημα ανά τον κόσμο να διαδηλώνει υπέρ μίας ειρηνικής λύσης, αλλά και την παρέμβαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που έβαλε στο στόχαστρό του τον Νετανιάχου και τη Χαμάς, η ιδέα επανήλθε.

Και έτσι ο Κασσελάκης βρίσκεται από χθες στη Δυτική Όχθη για να συναντηθεί με την ηγεσία της PLO – σήμερα επισκέπτεται και το πατριαρχείο Ιερουσαλήμ.

Για όσους έχουν απορίες, να διευκρινίζουμε ότι PLO και Χαμάς είναι σε μεγάλη πολιτική (και όχι μόνο) σύγκρουση εντός της Παλαιστίνης.

Η κίνηση θεωρήθηκε ότι ενισχύει το αριστερό και γενικότερο το πολιτικό προφίλ του Κασσελάκη.

Η ΝΔ του ασκεί έντονη κριτική για την επίσκεψη αυτή, ώστε να του περιορίσει την όποια διείσδυση στο κέντρο – ή αριστερός θα είσαι, ή κεντρώος, σαν να του λέει.

Οι συμβουλές του Άρη

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, λέει, ήταν ο εμπνευστής του ανοίγματος που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καλά λόγια για την επικεφαλής και τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, όπως και για τον κόσμο που ακολουθεί το ΜΕΡΑ25.

Ο Άρης, που έχει πιάσει δουλειά στο επικοινωνιακό παρασκήνιο της Κουμουνδούρου και ανάμεσα στα πολυτελή γεύματα στα οποία συμμετέχει, δίνει και στις συμβουλές του στην Κουμουνδούρου, εκτιμά ότι ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων – ίσως και 2%- μπορεί να μετακινηθεί από Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, το άνοιγμα δεν είχε κάποια ιδιαίτερη ανταπόκριση σε αυτή τη φάση και μάλλον θεωρήθηκε ατυχές.

Διαβάστε επίσης:

Τα σενάρια για τη νέα ηγεσία του ΣτΕ, το non Σαμαρά στη Σακελλαροπούλου, ο Κασσελάκης στη Ραμάλα και οι ΠΑΣΟΚοι τρέχουν για τις 10 Ιουνίου

Το πόρισμα Μενουδάκου, οι διόλου χαλαροί ψηφοφόροι του Κασσελάκη, το gap του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία και η επιμονή Ανδρουλάκη στο ντιμπέιτ

Η γαλάζια αναδίπλωση για τον Κασσελάκη, το ρεσάλτο του Στέφανου στο ΠΑΣΟΚ, η αιχμή Ανδρουλάκη κατά Παπανδρέου και η… Λατινοπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:38