search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:38
MENU CLOSE

Η Μέρκελ στηρίζει Τουσκ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

09.03.2017 09:29
Η Μέρκελ στηρίζει Τουσκ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Media

 

Η επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία αντιτίθεται έντονα η Πολωνία, θα αποτελέσει «ένα μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εκτίμησε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

«Σήμερα θα λάβουμε μια απόφαση αναφορικά με την επανεκλογή για μια νέα θητεία δυόμιση ετών του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θεωρώ την επανεκλογή του μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της ΕΕ», σημείωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται πολιτικές που βασίζονται στο ελεύθερο εμπόριο και πρόσθεσε ότι το μπλοκ πρέπει να επιδιώξει συμφωνίες με άλλες χώρες ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα απομονωθεί.

«Αν και παρατηρούμε ότι σε κάποια μέρη του κόσμου αυξάνεται η επιρροή της εθνικιστικής προσέγγισης και του προστατευτισμού, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να κλειδωθεί στον εαυτό της και να αποσυρθεί», επεσήμανε.

«Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει το άνοιγμά της προς τον κόσμο, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμπορική της πολιτική», υπογράμμισε η Μέρκελ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:38