25/04/2019 09:54:35

Σουηδία: Μάθημα για τα fake news από την Α' Δημοτικού

Σουηδία: Μάθημα  για τα fake news από την Α' Δημοτικού - Media

 

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας απέδειξε για άλλη μία φορά γιατί αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο.

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου να εξοικειώνονται τα παιδιά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από μικρή ηλικία, εισάγει ένα βελτιωμένο πρόγραμμα ψηφιακών σπουδών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της χώρας, Γκουστάβ Φρίντολιν, «η Σουηδία θα πρέπει να είναι μία χώρα όπου κάθε παιδί στο σχολείο θα είναι προετοιμασμένο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία και η εκπαίδευση στον προγραμματισμό θα πρέπει να ξεκινά από νωρίς».

Πέρα όμως από αυτό, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ειδική διδασκαλία, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν την ικανότητα να διαχωρίζουν τις αξιόπιστες από τις αναξιόπιστες πηγών ειδήσεων.

«Πρέπει να γνωρίζουν τι μπορούν να εμπιστευτούν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας σοβαρής πηγής ενημέρωσης και της προπαγάνδας. Και να μπορούν επίσης να διαμορφώσουν μια σωστή εικόνα του τι είναι αληθές βάσει γεγονότων και όχι βάσει των λεγόμενων κάποιου που προσπαθεί να τους κάνει να σκεφτούν τα πράγματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός.

Οι μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμα σπουδών αναμένεται να ισχύσουν από τον Ιούλιο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.