search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:57
MENU CLOSE

Τουρκία: Βρέθηκε σκελετός Ρώσου στρατηγού ηλικίας… 140 ετών (Photos – Video)

27.04.2017 06:39
Τουρκία: Βρέθηκε σκελετός Ρώσου στρατηγού ηλικίας… 140 ετών (Photos - Video) - Media

Μια σπουδαία ανακάλυψη έκανα Τούρκοι μηχανικοί στο Αρνταχάν της Τουρκίας όταν κατά τη διάρκεια εκσκαφών για την τοποθέτηση θεμελίων ενός κτηρίου, εντόπισαν ένα φέρετρο με σταυρούς πάνω του.

Αμέσως, ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές οι οποίες έσπευσαν στο σημείο. Όπως διαπιστώθηκε το φέρετρο περιείχε τη σορό ενός Ρώσου στρατιωτικού ο οποίος πιστεύεται πως βρισκόταν θαμμένος στο σημείο για περίπου… 140 χρόνια.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο διακρίνονται οι επωμίδες του, η στολή του, ακόμη και η πυκνή γενειάδα του.  Η σορός είναι ντυμένη με στολή, χλαίνη και μπότες.

Ο αρχαιολόγος Ουνβέλ Σολακλίογλου, δήλωσε στο πρακτορείο Ντογάν πως ο τσρατηγός πρέπει να κατοικούσε εκεί μετά το 1878, δεδομένου του γεγονότος της εγκατάστασης Ρώσων στην περιοχή περίπου εκείνη την εποχή. 

Αμέσως μόλις εγινε γνωστό το «εύρημα» αυτό, οι πολίτες της πόλης άρχισαν αν μιλούν για θησαυρούς και ιστορικά αντικείμενα αξίας και φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αρχίσουν να ψάχνουν την περιοχή για χαμένους θησαυρούς.

Ο σκελετός θα εξετασθεί και κατόπιν θα παραδοθεί στους υπευθύνους του Μουσείου στην Καρς. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:57