search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:53
MENU CLOSE

«Φωτιά» στο Ραδιομέγαρο βάζει το υπουργείο Οικονομικών

08.05.2017 08:29
120 δόσεις: Από το φόβο για δημοσιονομική τρύπα 800 εκατ. σε αποταμίευση εκατομμυρίων για το 2020  - Media

 

Μύλος και πάλι στην ΕΡΤ για την ΚΥΑ που αφορά τον συμψηφισμό αποζημιώσεων και μισθών από το κλείσιμο της πρώην ΕΡΤ και από την επαναλειτουργία του φορέα μέσω της ΝΕΡΙΤ ΑΕ (νυν ΕΡΤ ΑΕ).

Αρκετοί εργαζόμενοι σκέφτονται να προσβάλουν την απόφαση με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και μετέπειτα με προσφυγή στο ΣτΕ. Όσοι προέρχονται από τη ΝΕΡΙΤ, με πολλά χρόνια υπηρεσίας, και είχαν πάρει αποζημίωση έχοντας δικαίωμα εργασίας στο μετέπειτα σχήμα (ΔΤ-ΝΕΡΙΤ) γκρινιάζουν διότι πρέπει να επιστρέψουν πολλά χρήματα.

Αντιθέτως, ελάχιστοι της πρώην ΕΡΤ που δεν είχαν δουλειά στο ενδιάμεσο διάστημα από το 2013 ως το 2015 θα λάβουν κάποια χρήματα και γι’ αυτό βιάζονται και πιέζουν την κυβέρνηση να εφαρμοστεί γρήγορα η απόφαση.

Η πλειονότητα όμως αδικείται με την αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από το 2013, που στην πραγματικότητα θα τους αφαιρέσει πάρα πολλά χρήματα, δημιουργώντας νέες εντάσεις. Τα πυρά στρέφονται εναντίον του υπουργείου Οικονομικών κυρίως όσον αφορά την επιμονή του για το ενιαίο μισθολόγιο και αναμένονται κινητοποιήσεις. Μέχρι την Παρασκευή είχαν κατατεθεί λιγότερες από 50 αιτήσεις στις διοικητικές υπηρεσίες της ΕΡΤ. Η προθεσμία για την υποβολή τους λήγει αυτήν τη Δευτέρα.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51