search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:58
MENU CLOSE

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «καρφώνουν» τη Βρετανία: Ο σφαγέας του Μάντσεστερ είχε ταξιδέψει στη Λιβύη λίγο πριν την επίθεση

24.05.2017 16:19
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «καρφώνουν» τη Βρετανία: Ο σφαγέας του Μάντσεστερ είχε ταξιδέψει στη Λιβύη λίγο πριν την επίθεση - Media
 
Οι αμερικανικές διωκτικές αρχές «εκθέτουν» τους Βρετανούς συναδέλφους τους, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ταυτοποίηση του σφαγέα του Μάντσεστερ, του 22χρονου Βρετανου, Λιβυκής καταγωγής, Σαλμάν Αμπεντί.
 
Συγκεκριμένα, πράκτορες των ΗΠΑ που ασχολούνται με τα της Αφρικής αποκάλυψαν ότι ο Αμπεντί είχε ταξιδέψει στη Λιβύη για τρεις εβδομάδες και ότι επέστρεψε στη Βρετανία λίγες μόλις ημέρες πριν τη δολοφονική επίθεση αυτοκτονίας στο Manchester Arena.
 
Οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν ότι είχαν δώσει στους Βρετανούς συναδέλφους τους τα στοιχεία αυτά, ενώ η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ρουντ δεν έκρυψε την ενόχλησή της για τις διαρροές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
 
Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ αποκάλυψε ότι οι διωκτικές αρχές προσανατολίζονται πλέον στη θεωρία της ύπαρξης τρομοκρατικού δικτύου που υποστήριξε και σχεδίασε την επίθεση και εγκαταλείπουν τη θεωρία του «μοναχικού λύκου».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:57