search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:18
MENU CLOSE

Το NBC News επενδύει στο Euronews

03.06.2017 17:17
Το NBC News επενδύει στο Euronews - Media

 

Το NBC News και το Euronews ανακοίνωσαν την μεταξύ τους συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας το NBC News επενδύει στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews.

Το NBC News αποκτά το 25% του Euronews, καταβάλλοντας ένα σημαντικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση του δημοσιογραφικού τομέα και του ειδησεογραφικού προγράμματος σε όλη την Ευρώπη.

Η Media Globe Networks θα συνεχίσει να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών στο Euronews.

Στην εταιρεία εξακολουθούν να συμμετέχουν οι δημόσιες τηλεοράσεις, που είναι ήδη μέτοχοι του ευρωπαϊκού τηλεοπτικού δικτύου, διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή διάσταση στην κάλυψη της παγκόσμιας ειδησεογραφίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο καθώς και η ιστοσελίδα της εταιρείας σταδιακά θα μετονομαστούν σε EuronewsNBC.

To Euronews είναι ένα ευρέως αναγνωρισμένο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο, με περισσότερους από 500 δημοσιογράφους, που το πρόγραμμα του διανέμεται μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου, σε 434 εκατ. νοικοκυριά, σε 158 χώρες, μεταδίδοντας ειδήσεις και προγράμματα σε 12 γλώσσες, στην τηλεόραση και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο Andrew Lack, επικεφαλής του NBC News και του MSNBC δήλωσε μεταξύ άλλων : «Εάν ξεκινούσαμε από το μηδέν, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε έναν καλύτερο εταίρο για το NBC News, στην προσπάθειά μας να ενδυναμώσουμε την παρουσία μας στον κόσμο. Το Euronews διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να καλύπτει τις διεθνείς ειδήσεις λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας και της γλώσσας στην οποία απευθύνεται».

Ο Michael Peters, CEO του Euronews υπογράμμισε: «Η εξειδίκευση του NBC News, σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα του ευρωπαϊκού DNA, που διαθέτει το Euronews, θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε τη φιλοσοφία που βασίζεται στο «πιστεύω μας»: “Όλες οι απόψεις” (All Views). H συνεργασία αυτή αντανακλά την κοινή μας δέσμευση για αντικειμενική και αμερόληπτη κάλυψη των γεγονότων. Επιπλέον ενισχύει την αποστολή του Euronews να παρέχει στους πολίτες του πλανήτη, την ανεξάρτητη ενημέρωση που εμπιστεύονται. Σε μια ανταγωνιστική διεθνή αγορά Μέσων Ενημέρωσης, το Euronews σκοπεύει να γίνει ο φορέας εκείνος της ενημέρωσης που εξειδικεύεται στα ευρωπαϊκά θέματα. Πρόκειται για μια νέα εποχή για το Euronews και μας χαροποιεί η συνεργασία με την εξαιρετική ομάδα του NBC News».

Η Deborah Turness, Πρόεδρος του NBC News International, σε συνεργασία με τον Michael Peters, τον CEO του Euronews, θα είναι επικεφαλής από την πλευρά του NBC με αρμοδιότητα στο δημοσιογραφικό περιεχόμενο του προγράμματος και τον στρατηγικό σχεδιασμό.

«Το Euronews είναι ένας μοναδικός δημοσιογραφικός οργανισμός, που μεταδίδει το πρόγραμμά του σε 12 γλώσσες», δήλωσε η κα. Turness και πρόσθεσε: «Το NBC News και το Euronews δεσμεύονται για την προσήλωση στην ευρωπαϊκή δημοσιογραφία καθώς και την τήρηση της αρχής : “Όλες οι απόψεις”. Το πρόγραμμά μας θα δίνει φωνή σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις απόψεις και θα αναδεικνύει την ποικιλομορφία της Ευρώπης. Η συνεργασία μας γίνεται σε μια εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή στην ιστορία της Ευρώπης».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Euronews θα έχει πρόσβαση στην κάλυψη των ειδήσεων, το ψηφιακό περιεχόμενο και τα εξειδικευμένα προγράμματα του NBC. Αντιστοίχως, το Euronews θα παρέχει ειδησεογραφικό περιεχόμενο από την Ευρώπη, τηλεοπτικό και διαδικτυακό, στο NBC News και στο MSNBC.

Πηγή: typologies

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:18