search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:05
MENU CLOSE

Επίθεση Τσαβούσογλου στη Γερμανία: Επανέρχεται στις αξίες προ B’ Παγκοσμίου πολέμου

04.09.2017 11:55
Τσαβούσογλου: Δεν αγοράσαμε τους S-400 για να «τους κρατήσουμε στο κουτί» - Media

 

Παρέμβαση σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ και Σουλτς περι μη ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνοντας ότι η Γερμανία με αυτόν τον τρόπο επανέρχεται στις αξίες προ Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς την πολιτική της Γερμανίας ως… ναζιστική, σε παρόμοιο μήκος κύματος με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι «εκείνοι (σ.σ. οι Γερμανοί) είναι που απομακρύνονται από τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες. Η Γερμανία έχει επιστρέψει στις αξίες που είχε πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν θα πρέπει να υιοθετεί αυτή τη στάση».

Προσέθεσε, δε, ότι «τόσο η Γερμανία όσο και η Τουρκία έχουν κέρδη από τις καλές διμερείς σχέσεις. Όλα αυτά οφείλονται στο λαϊσμό. Ελπίζω να αλλάξουν δρόμο από το μονοπάτι που ακολουθούν σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις δηλώσεις της καγκελαρίου σε προεκλογικό ντιμπέιτ ότι η Άγκυρα «δεν πρέπει να γίνει μέλος» της Ένωσης, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα..

Η Μέρκελ έκανε τη δήλωση αυτή όταν ο κύριος αντίπαλός της, ο Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, δεσμεύθηκε να σταματήσει την προσπάθεια της Άγκυρας να γίνει μέλος της ΕΕ, αν εκλεγεί καγκελάριος.

«Τα λόγια της καγκελαρίου μιλούν από μόνα τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία δεν είναι καθόλου σε θέση να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πραγματικότητα, οι διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή είναι εν υπνώσει», είπε, και πρόσθεσε πως οι ηγέτες της ΕΕ θα ασχοληθούν με το θέμα όταν συναντηθούν τον Οκτώβριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:02