search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:07
MENU CLOSE

Λύση θέλει η κυβέρνηση: Και οι 7 τηλεοπτικές άδειες το 2017

12.09.2017 08:49
Λύση θέλει η κυβέρνηση: Και οι 7 τηλεοπτικές άδειες το 2017 - Media

Παραμένει ανοικτό για τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΣτΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εδώ και πολύ καιρό συντάξει τα κείμενα και αναμένουν την εξέλιξη των άτυπων συζητήσεων με την κυβέρνηση, για να αποφασίσουν αν θα συγκρουστούν ή όχι.

Οι κινήσεις του ΕΣΡ προκειμένου να ανοίξει το παιχνίδι και οι άδειες από τέσσερις να γίνουν επτά, σε συνδυασμό με την επιλογή της κυβέρνησης για δέκα δόσεις επί του τιμήματος των 35 εκατ. ευρώ (τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία), άλλαξαν τα δεδομένα. Η λήψη της δεκαετούς άδειας έγινε ελκυστική υπόθεση, καθώς το τίμημα, επί της ουσίας, μειώθηκε για όλους. Η κουβέντα όμως που γίνεται είναι για τη μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης (από το 20% που είναι σήμερα) και τη διάθεση μέρους του (4%) ως ασφαλιστικού πόρου, επαναφέροντας επί της ουσίας το αγγελιόσημο. Οι ιδιοκτήτες ζητούν να ξεκαθαριστεί πλήρως και αυτό το θέμα για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, χωρίς προσφυγές.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το ΕΣΡ, το οποίο δείχνει πρόθυμο να ανταποκριθεί σε τυχόν νομικά ζητήματα που θα διαπιστώσουν τα μέλη του επί της διαδικασίας. Στόχος είναι η προκήρυξη να βγει το συντομότερο δυνατόν και η αδειοδότηση μέσω της δημοπρασίας να ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο του 2017. Υπάρχει, επίσης, η εκτίμηση πως στον διαγωνισμό αυτόν θα υπάρξει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό.

Πηγή: Typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:07