search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:45
MENU CLOSE

Γερμανία: «Παράθυρο» για λύση ανοίγει ο Σουλτς μετά το πολιτικό αδιέξοδο

23.11.2017 08:17
Ο Σούλτς δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση υπό τη Μέρκελ  - Media

«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έχει απόλυτη συνείδηση της ευθύνης του, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία. Είναι θετικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλίες. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα βρούμε μια καλή λύση για την χώρα» δήλωσε ο πρόεδρός του Μάρτιν Σούλτς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ενόψει της σημερινής του συνάντησης με το Φρανκ-Βαλτερ Σταϊνμάιερ.

Από την τοποθέτηση του Μ. Σουλτς πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα βρεθεί μία καλή λύση για την Γερμανία, αφού ο ανοίγεται πλέον ένα «παράθυρο» που μπορεί να δώσει τέλος στο αδιέξοδο που ταλανίζει τη χώρα.

«Η δήλωσή του κ. Σουλτς πρέπει να ερμηνευτεί και ως προτροπή στο κόμμα του να διατηρήσει τη νηφαλιότητά του και να μην δημιουργείται αναταραχή με απερίσκεπτες πετες δηλώσεις και κριτικές μελών του» παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία προσθέτει ότι «ηγετικά στελέχη τους SPD τείνουν εν τω μεταξύ προς την άποψη ότι πρέπει να γίνει ανεκτή μια κυβέρνηση μειοψηφίας της κ. Μέρκελ, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να κερδίσουν χρόνο. Ορισμένα στελέχη μάλιστα συμβουλεύουν τον κ. Σουλτς να αφήσει ανοικτή την πόρτα και στο ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:44