search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:25
MENU CLOSE

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα: Έρχεται στις 7 και 8 Δεκεμβρίου

28.11.2017 14:32
Ερντογάν: Σεβαστήκαμε τις υποχρεώσεις μας - Σειρά της ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της  - Media
 
Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, καθώς όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου ο ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί επί ελληνικού εδάφους στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. 
 
Ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε μάλιστα ότι ο Ταγιπ Ερντογάν είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. «Ο πρόεδρος μας είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Όσον αφορά στην ατζέντα της επίκεψης, πηγές από την Αθήνα υπογραμμίζουν ότι θα περιλαμβάνει το προσφυγικό και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, το Κυπριακό, τις σχέσεις και την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, καθώς και την απειλή της τρομοκρατίας, ενώ θα συζητηθούν και θέματα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι η Αθήνα θα φροντίσει να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού Ερντογάν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η παρουσία του Τούρκου προέδρου στη Θράκη θα είναι αποκλειστικά και μόνο «θεσμικού» χαρακτήρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:23