search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:22
MENU CLOSE

Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν τα πάντα στις εξετάσεις – Οι εξεταζόμενοι θα δίνουν σε άλλες πόλεις

12.01.2018 10:02
Η θρύλος του Τουταγχαμών – Η ανακάλυψη και η «κατάρα» όσων μπήκαν στον ταφικό θάλαμο (Photos) - Media

Σε περίπου τρεις μήνες και εφόσον «το σύστημα είναι έτοιμο» αναμένεται να αλλάξουν οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. 

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνη που μίλησε στον ΑΝΤ1 «εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία επαφή. Θα βρίσκονται μάλιστα σε διαφορετικές πόλεις. «Οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών από τη Χαλκίδα για παράδειγμα θα γίνονται από εξεταστές της Δράμας» είπε χαρακτηριστικά.

«Στα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης θα εγκατασταθούν κάμερες, μικρόφωνα και μεγάφωνα έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο εξεταστής να βλέπει μέσω διαδικτύου τον εξεταζόμενο και τον τρόπο που οδηγεί και να δίνει εντολές».

Στην ουσία δε θα υπάρχει μετακίνηση υποψήφιων ή εξεταστών από πόλη σε πόλη, όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά. 

Ξεκαθάρισε επίσης πως «για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει η … παραδοσιακή συναλλαγή με τον χρηματισμό εξεταστών εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία φυσική επαφή, ενώ για κάθε εξέταση οι εξεταστές θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και θα αλλάζουν κάθε ημέρα».

Τέλος επεσήμανε πως «θα γίνεται σε καθημερινή βάση έλεγχος για την παρουσία των υποψήφιων οδηγών στα θεωρητικά μαθήματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32