search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:08
MENU CLOSE

Απίστευτη απάτη εις βάρος ελληνικής εταιρίας από Ισπανούς χάκερς – «Τρύπωσαν» στα κομπιούτερ της και την κατέκλεψαν

31.01.2018 14:14
Απίστευτη απάτη εις βάρος ελληνικής εταιρίας από Ισπανούς χάκερς - «Τρύπωσαν» στα κομπιούτερ της και την κατέκλεψαν  - Media

 

Ισπανοί «χάκερς» κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν βορειοελλαδίτικη επιχείρηση, από την οποία απέσπασαν δέκα χιλιάδες ευρώ. Η εις βάρος τους αποδιδόμενη απάτη τελέστηκε με τη μέθοδο που είναι γνωστή ως «Business E-mail Compromise».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι τρεις φερόμενοι ως δράστες απέκτησαν παράνομη πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εταιρείας που προμηθεύει την παθούσα επιχείρηση, πείθοντας τους υπεύθυνους της δεύτερης ότι η αλληλογραφία που αντάλλασαν προερχόταν από τους νόμιμους προμηθευτές τους. Στη συνέχεια, μεταβάλλοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου η βορειοελλαδίτικη εταιρεία έπρεπε να καταβάλει το αντίτιμο των υποτιθέμενων συναλλαγών, οι τρεις αλλοδαποί κατάφεραν να αποσπάσουν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απάτη, οι υπεύθυνοι της παθούσας επιχείρησης απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος, ενώ ακολούθησε ηλεκτρονική έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη των εμπλεκόμενων προσώπων. Σε συνεργασία με τις ισπανικές διωκτικές Αρχές, συνελήφθησαν οι δράστες, που φαίνεται ότι δραστηριοποιούνται συστηματικά στην εξαπάτηση εταιρειών με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Μέρος του παραπάνω ποσού επιστράφηκε στην καταγγέλλουσα εταιρεία, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η διαδικασία για την επιστροφή του συνόλου του ποσού είναι σε εξέλιξη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:08