25/06/2019 09:58:01
12.1.2010

Περιμένοντας τους Διοικητές…

Περιμένοντας τους Διοικητές… - Media

Με τη γνωστή πλέον διαδικασία της συγκέντρωσης και της  επεξεργασίας χιλιάδων βιογραφικών, μεθοδεύεται αυτές τις μέρες η πλήρωση των 150 θέσεων Διοικητών  Νοσοκομείων και  Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. Όλα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα, τα υγειονομικά ιδρύματα θα είναι σε θέση να ανακράξουν το ποθητό “habemus” που θα σημάνει και την… απόψυξη των πάσης φύσεως έργων και δραστηριοτήτων στο εσωτερικό τους. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα της αναμονής, οι νυν κάτοχοι των επίμαχων θέσεων, είχαν χάσει το δικαίωμα της υπογραφής τους και νομιμοποιούνταν να διευθετούν μονάχα προβλήματα και ανάγκες ρουτίνας.  Κι αυτό, όπως συζητείται ευρέως, μπλόκαρε κάμποσα επείγοντα θέματα. Ταυτόχρονα όμως, έθεσε και φραγμούς στα επαπειλούμενα μαγειρέματα της τελευταίας στιγμής, που τόσο συνήθη είναι στα νοσοκομεία της χώρας.

Η φημολογία σχετικά με τις τελικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου πάντως, έχει ανάψει, η πίεση του κομματικού μηχανισμού για την προώθηση προσφιλών προσώπων εντείνεται διαρκώς και ελάχιστοι είναι οι Διοικητές που περιμένουν ότι μπορεί να παραμείνουν στις θέσεις τους παρότι είναι αβραμοπουλογενείς…  (Ο προηγούμενος υπουργός είχε διαπρέψει στις κομματικές διευθετήσεις)Το φαινόμενο της προτίμησης σε στελέχη της ιδίας πολιτικής απόχρωσης με το μητροπολιτικό υπουργείο δεν είναι δα και καινοφανές. Ανέκαθεν οι Διοικητές αποτελούσαν πολιτικές επιλογές. Το προέβλεπε το εθιμικό δίκαιο. Η μόνη διαφορά στην περίπτωση αυτή είναι ότι παρεμβλήθηκε η διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης. Οι μέρες περνούν και η αγωνία κορυφώνεται. Υπάρχει περίπτωση να συντελεστεί ανατροπή και τα πρόσωπα να μην είναι τα αναμενόμενα; Ως τις 31 Ιανουαρίου, θα δείξει.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.