search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:45
MENU CLOSE

Φρίκη: Καμένα πτώματα και νεκροί στους δρόμους στην πιο τουριστική περιοχή του Μεξικού (Photos, Video, σκληρές εικόνα)

28.03.2018 15:18
Εφιάλτης στο Μεξικό: Σαρώνει ο κορωνοϊός - Σοροί στοιβαγμένες στα νοσοκομεία (Photos) - Media

 

Εικόνες βγαλμένες από τις πιο αρρωστημένες γκανστερικές ταινίες αποτελούν πλέον την καθημερινότητα στο πολύπαθο Μεξικό, όπου τα καρτέλ των ναρκωτικών επιδίδονται κατά καιρους σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες, στον αγώνα τους να κυριαρχήσουν επί των ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Όσοι από εμάς έχουν μια ειδυλλιακή εικόνα για το Ακαπούλκο, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, οι εικόνες καμένων πτωμάτων και νεκρών από πυρά στους δρόμους της πόλης αποτελούν μάλλον ένα απότομο ξύπνημα στην πραγματικότητα που βιώνει το Μεξικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, η βία στο εξωτικό Ακαπούλκο έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα, καθώς τα καρτέλ καθαρίζουν τους λογαριασμούς τους με όλο και πιο κτηνώδεις τρόπους, με αποτέλεσμα τουρίστες να περνούν μπροστά από διαμελισμένα πτώματα σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Το 2017 περίπου 25.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Μεξικό στο πλαίσιο του πολέμου των καρτέλ των ναρκωτικών, τα οποία δεν διστάζουν να σκοτώνουν ακόμα και πολιτικούς και δημοσιογράφους, όταν αυτοί τους «μπαίνουν στη μύτη».

Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι τα καρτέλ επιχειρούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Πηγή: Daily Mail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:44