search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:32
MENU CLOSE

Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το: «Η κυρία Αυγουστίνα» και το παραλήρημα κατά του Αύγουστου Κορτώ (ηχητικό)

03.04.2018 12:31
Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το: «Η κυρία Αυγουστίνα» και το παραλήρημα κατά του Αύγουστου Κορτώ (ηχητικό) - Media

 

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν στην εκπομπή του Βερύκιου – Σταυρόπουλου, «οι αταίριαστοι» στο ραδιόφωνο του Άλφα, ο Βερύκιος ξέσπασε σε ένα ομοδοβικό παραλήρημα κατά του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Βερύκιος επιτέθηκε με εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Κορτώ επειδή ο δεύτερος είπε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Τότε ο Αύγουστος Κορτώ με ανάρτηση του στο facebook είχε δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, και είχε πει πως παραμένει «αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του».

Αυτή η φράση υπήρξε η αφορμή για τον Βερύκιο ο οποίος επι 15 λεπτά βρέθηκε σε παραλήρημα κατά των ομοφυλοφίλων. Μάλιστα κάποια στιγμή ο Βερύκιος αποκάλεσε τον Κορτώ «κυρά Αυγουστίνα». Μάλιστα είχε επικροτήσει σχόλιο ακροατή ο οποίος είχε πει πως στου ομοφυλόφιλους χρειάζεται χρυσαυγίτης.

Μετά το περιστατικό τόσο ο Βερύκιος όσο και ο Σταυρόπουλος κλήθηκαν στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Ο Βερύκιος καταδικάστηκε και ο Σταυρόπουλος δέχθηκε επίπληξη με το σκεπτικό ότι δεν τον… σταμάτησε στα όσα έλεγε.

Αυτό ήταν και το τέλος της εκπομπής, που είχε σαν αποτέλεσμα να χωρίσουν οι δρόμοι του Βερύκιου με τον Σταυρόπουλο, ο οποίος σταμάτησε.

Στον Αύγουστο Κορτώ επιδικάστηκε αποζημίωση. Ο  Κορτώ σήμερα έγραψε στο facebook:

«Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον “ο άντρας μου” ή “η γυναίκα μου” χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου».

Ακούστε την εκπομπή των Βερύκιου – Σταυρόπουλου για τον Κορτώ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:31