search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:52
MENU CLOSE

Ο σκοταδισμός νίκησε, ο Phylax αποκαθηλώθηκε από το Φάληρο – Τον ζητάνε από το εξωτερικό!

03.05.2018 14:42
Ο σκοταδισμός νίκησε, ο Phylax αποκαθηλώθηκε από το Φάληρο - Τον ζητάνε από το εξωτερικό! - Media

 

Παρελθόν από το Παλαιό Φάληρο αποτελεί ο Phylax, το άγαλμα που αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για σκοταδιστικούς παρεκκλησιαστικούς κύκλους που πριν μερικούς μήνες το βανδάλισαν, προκαλώντας μάλιστα φθορές και στη γραμμή του τραμ.

Όπως αποκάλυψε ο δημιουργός του, Κωστής Γεωργίου, μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, «ο Phylax ξεκουράζεται σε μια αποθήκη». Ανέφερε ότι η Δήμος Παλαιού Φαλήρου του ζήτησε να επανατοποθετηθεί στη θέση του μετά τον βανδαλισμό, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να μη βρεθεί ξανά «στη μέση θρησκευτικών και πολιτικών παιχνιδιών».

«Η τέχνη πρέπει να καταθέτει ιδέες και να δίνει στο πολίτη την δυνατότητα να βλέπει τον κόσμο και διαφορετικά από ότι έχει συνηθίσει να τον βλέπει. Έχουμε κενό παιδείας στα εικαστικά. Ένα έργο τέχνης σε δημόσιο χώρο προσφέρει στο πολίτη σε αυτή την δύσκολη περίοδο μια εικόνα ανάσας» ανέφερε ακόμα ο Κωστής Παπαγεωργίου, ενώ αποκάλυψε ότι το έργο το έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Κύπρο.

Καταδίκασε επίσης εκείνους «που προσπαθούν να αντλήσουν κέρδη από το φανατισμό και υπεραξία από τις πράξεις μίσους και εκφοβισμού». Δηλώνει δε, ότι «στέκει ως εγγυητής της ελευθερίας της έκφρασης και ως προστάτης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Δίπλα στους καλλιτέχνες και τα δημιουργήματά τους, δίπλα στο διαφορετικό και το καινούργιο, την παράδοση και την καινοτομία».

Θυμηθείτε τον… εξορκισμό του αγάλματος, πριν μερικούς μήνες:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01