search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:47
MENU CLOSE

Αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των μπαταριών αυτοκινήτου για το 2017

20.06.2018 10:24
Αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των μπαταριών αυτοκινήτου για το 2017 - Media

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την μη ορθή εναλλακτική διαχείριση των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών των αυτοκινήτων και των συσσωρευτών βιομηχανίας σχετίζονται με τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και ιδιαίτερα το μόλυβδο που περιέχουν.

Ο μόλυβδος είναι μια άκρως επιβλαβής ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό και σε περιπτώσεις συνεχούς ή υπερβολικής έκθεσης, προκαλεί αύξηση αρτηριακής πίεσης, αναιμία, βλάβες στον εγκέφαλο και διαταραχές συμπεριφοράς στα παιδιά. Τα ψηλά επίπεδα μολύβδου στο αίμα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου ιδιαίτερα από καρδιαγγειακές ασθένειες και καρκίνο, αλλά επηρεάζουν επίσης και το νευρικό σύστημα, το αίμα, τα οστά και τους νεφρούς. Η ανακύκλωση, λοιπόν, του μολύβδου γίνεται επιτακτική ανάγκη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Το ΣΥΔΕΣΥΣ είναι το πρώτο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης συσσωρευτών σε πανελλαδική κλίμακα με βασικό σκοπό την οργάνωση και τον συντονισμό των διαδικασιών συλλογής και ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών μολύβδου-οξέως.

Η συμβολή του Συστήματος στη διαδικασία ανακύκλωσης του μολύβδου συνεισφέρει σημαντικά στην αειφόρο ανάπτυξη, εξοικονομώντας μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους και προστατεύοντας το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ και το 2017 συνέχισε τη δημιουργική του πορεία, κλείνοντας ακόμη έναν χρόνο σημαντικού έργου προσφοράς στην κυκλική οικονομία, στην προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Το Σύστημα πέτυχε αύξηση κατά 16% στη διαχείριση των συσσωρευτών μολύβδου – οξέος, έναντι του 2016. Πέτυχε αύξηση κατά 170% στη διαχείριση των συσσωρευτών νικελίου – καδμίου, έναντι του 2016. Αντίστοιχη αύξηση κατά 77% υπήρξε και το έτος 2015. Επίσης, το Σύστημα πέτυχε αύξηση κατά 16% στη διαχείριση των συσσωρευτών μολύβδου – οξέος, έναντι του 2016. Ακόμα υπήρχε αύξηση της καταγραφής των ποσοτήτων του συστήματος κατά 177% το 2016 έναντι του 2015 και η ανοδική του πορεία συνεχίσθηκε και το 2017.

Παράλληλα το ΣΥΔΕΣΥΣ ενισχύει την κυκλική οικονομία και εξοικονομεί πρώτες ύλες και ενέργεια, συμβάλλοντας στην αύξηση του ποσοστού ανάκτησης και αξιοποίησης των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών καθώς επίσης και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για τα οφέλη της εναλλακτικής διαχείρισης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45