search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:38
MENU CLOSE

Ο καιρός έχει τρελαθεί εντελώς – Υδροστρόβιλος στη Σέριφο (Video)

26.06.2018 15:49
Ο καιρός έχει τρελαθεί εντελώς - Υδροστρόβιλος στη Σέριφο (Video) - Media

 

Ο καιρός μοιάζει λες και ζούμε όλοι στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και περιμένουμε την κακοκαιρία και τους τυφώνες να μας σαρώσουν. Και όλα αυτά στα τέλη Ιουνίου, με τη «Νεφέλη» να δημιουργεί σκηνικό χειμώνα στα περισσότερα τμήματα της χώρας.

Στη Σέριφο την παραλία Μέγα Λιβάδι οι λουόμενοι είδαν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο. Ανοιχτά του νησιού και μέσα στη θάλασσα εμφανίσθηκε ένας υδροστρόβιλος.

Σύμφωνα με τους Μετεωρολόγους το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία. Είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά εξανεμίζονται.

 

Πηγή video:forecastweather.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:37