search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06
MENU CLOSE

Απίστευτο: Ο δήμος Μαραθώνα ζήτησε να… μην κριθεί αναδασωτέα η περιοχή στα όρια ευθύνης του (Video)

25.07.2018 14:55
Απίστευτο: Ο δήμος Μαραθώνα ζήτησε να... μην κριθεί αναδασωτέα η περιοχή στα όρια ευθύνης του (Video) - Media

 

Ακούγεται απίστευτο, αλλά το επιβεβαίωσε -εμμέσως πλην σαφώς- και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης: πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη περιοχή στα όρια ευθύνης του.

Ο λόγος είναι ότι σημαντικός αριθμός σπιτιών που κάηκαν, εντάσσονται σε «γκρίζα ζώνη» ως προς το καθεστώς νομιμότητάς τους και αν κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη έκταση, αυτά τα σπίτια δεν θα μπορέσουν να ανοικοδομηθούν με νόμιμο τρόπο.
 
Ο ίδιος ο κ. Ψινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες αυτές, καθώς όταν ρωτήθηκε αν ο Δήμος Μαραθώνα έχει όντως ζητήσει να μην κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη έκταση, δήλωσε ότι η περιοχή του Ματιού εθεωρείτο τυπικά δασική, αν και εδώ και πολλά χρόνια είναι οικιστική.

Πληροφορίες: newpost.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06