search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:23
MENU CLOSE

Ο Τόσκας «καρφώνει» Δούρου για την εκκένωση: Τι λέει έγγραφο που είχε στείλει στη Βουλή 

26.07.2018 10:25
Ο Τόσκας «καρφώνει» Δούρου για την εκκένωση: Τι λέει έγγραφο που είχε στείλει στη Βουλή  - Media

 

Στοιχεία για τις ενέργειες που είχαν γίνει στο πλαίσιο του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο περιλαμβάνει έγγραφο που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, στα μέσα Ιουνίου, από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ. Από το έγγραφο προκύπτει ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε εκδώσει έγγραφο για την υλοποίηση του μέτρου της Οργανωμένης Απομάκρυνσης, σε εφαρμογή του άρθρου 108 του Ν. 4249/2014.

Σύμφωνα με τον νόμο αυτό «η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μεριμνά για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών από μία περιοχή για λόγους προστασίας της ζωής ή της υγείας τους, από εξελισσόμενη ή από επικείμενη καταστροφή. Η λήψη της απόφασης για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών αποτελεί ευθύνη των κατά τόπους δημάρχων, οι οποίοι έχουν τον συντονισμό του έργου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της καταστροφής σε τοπικό επίπεδο.

Όταν η εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή μπορεί να επηρεάσει πάνω από έναν δήμο, η απόφαση λαμβάνεται από τον αρμόδιο περιφερειάρχη, ο οποίος μπορεί να εξουσιοδοτήσει σχετικώς τον οικείο αντιπεριφερειάρχη. Στις περιπτώσεις του άρθρου 2 παρ. 3 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 παρ. 1 περιπτώσεις β’, γ’ και δ’ του ν. 3013/2002 (Α’ 102), όπως ισχύει, η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ή από τον γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης, και εκτελείται από τους αρμόδιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Η λήψη της απόφασης βασίζεται στις εισηγήσεις των φορέων που κατά περίπτωση έχουν την ευθύνη περιορισμού των επιπτώσεων από την εξέλιξη της καταστροφής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22