search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:17
MENU CLOSE

Βίντεο – ντοκουμέντο από εθελοντή δασοπυροσβέστη – Με απίστευτες ταχύτητες κατέκαψε η φωτιά το Μάτι

29.07.2018 15:48
Βίντεο - ντοκουμέντο από εθελοντή δασοπυροσβέστη - Με απίστευτες ταχύτητες κατέκαψε η φωτιά το Μάτι - Media

 

Τρομακτικό βίντεο, που αποτυπώνει την απίστευτη ταχύτημα με την οποία εξαπλώθηκαν οι φλόγες της φονικής πυρκαγιάς που κατέκαψε την Ανατολική Αττική, αφήνοντας πίσω 88 νεκρούς, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο περιγράφει τα δραματικά λεπτά που η φωτιά κατευθυνόταν με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα στο σπίτι του.  

«Το πρώτο και δυσκολότερο βήμα είναι η απόφαση τού να φύγεις ή να μείνεις. Πρέπει να σταθμίσεις σωστά τις πιθανότητες και τους παράγοντες, αξιολογώντας την κατάσταση». Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν με εξωπραγματικές ταχύτητες και μη μπορώντας να βασιστεί στην έξωθεν βοήθεια, μιας και δεν υπήρχε ίχνος Πυροσβεστικής ή άλλης βοήθειας πουθενά, αποφάσισε να μη ρισκάρει την φυγή προς τα εμπρός που θα ήταν αρκετά αβέβαιη.

Όπως αναφέρει  μαζί με τη συζυγό του Σοφία και τα τους παιδιά, Φίλιππο και Ιάσονα, 11 και 9 χρονών αντίστοιχα, ξεκίνησαν το «σφράγισμα» του σπιτιού, κλείνοντας ερμητικά όλες τις εξωτερικές πόρτες και παράθυρα και τοποθετώντας βρεγμένες πετσέτες. Στη συνέχεια έκλεισαν όλες τις εσωτερικές πόρτες και γέμισαν την μπανιέρα με νερό. Ακολούθησε η εκπαίδευση των παιδιών στη χρήση πυροσβεστήρων και οδηγίες στο τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που μπει καπνός στο σπίτι. Τους εφοδίασε με μάσκες, βρεγμένες πετσέτες και μουσκεμένα σεντόνια σε περίπτωση που έπρεπε να μπουν στην μπανιέρα και να αναπνεύσουν μέσα από αυτά φιλτράροντας τον αέρα και βγήκε να δώσει την δική του μάχη.

Ως εκπαιδευμένος εθελοντής δασοπυροσβέστης είχε συμμετάσχει πολλές φορές στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Αττική, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό.

Επρεπε να σώσει τη δική του οικογένεια και όχι κάποιου άλλου. Ανέβηκε στην ταράτσα κι άρχισε να καταβρέχει τα δέντρα του κήπου του και των γειτόνων και όταν οι φλόγες έφτασαν στον μαντρότοιχό του καίγοντας τα ψηλά πεύκα των διπλανών οικοπέδων, επικεντρώθηκε στην κατάσβεση των επίγειων εστιών για να εμποδίσει την εξάπλωση της φωτιάς. «Ο τρομακτικός αέρας έφερε τη φωτιά γρήγορα αλλά την έδιωξε και γρήγορα» μας λέει «και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της». «Το γεγονός ότι άφησαν τη φωτιά να περάσει τη Λ. Μαραθώνος ήταν τραγικό. Αν αυτό συνέβαινε μια μέρα πριν, την Κυριακή, τα θύματα θα ήταν χιλιάδες».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:17