19/04/2019 10:38:37

Πολάκης: Είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς στη σύσκεψη - Μόλις βεβαιωθήκαμε ενημερώσαμε

Πολάκης: Είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς στη σύσκεψη - Μόλις βεβαιωθήκαμε ενημερώσαμε - Media

 

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων τόσο για την πυρκαγιά στην Κινέτα όσο και στην πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και το Μάτι, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην ΕΡΤ,προσθέτοντας ότι στην πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί και είχαν δυτική κατεύθυνση που ούτε η αντιπυρική ζώνη στη Μαραθώνος κατάφερε να τη σταματήσει, αλλά την οδήγησε προς τα σπίτια στο Μάτι, όπου υπήρχε άναρχη δόμηση και εμπόδισε τον κόσμο να απεγκλωβιστεί.

Ερωτηθείς για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την ύπαρξη νεκρών, ο Π. Πολάκης ανέφερε ότι υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς την ώρα της σύσκεψης, όμως δεν είχαν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές γι’ αυτό και δεν ανακοινώθηκε εκείνη την ώρα τίποτα. Στη συνέχεια όταν είχαμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε και στη στάση μερίδας των ΜΜΕ λέγοντας πως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε όλη αυτή την τιμβωρυχία από δημοσιογράφους, ενώ έκανε λόγο και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.


Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες καθώς υπάρχουν νεκροί, σημειώνοντας πως θα υπάρξει έρευνα για τις αποφάσεις που πάρθηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο. Για τους επιχειρησιακούς χειρισμούς που πάρθηκαν ή δεν πάρθηκαν, είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να δούμε από δω και πέρα τι μέτρα χρειάζεται να παρθούν ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοιου είδους τραγωδίες.

Να ασχοληθούμε με τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους, σημείωσε. Επίσης, είπε πως πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας, ίσως να γίνει υφυπουργείο ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού όλων των δυνάμεων. Να γίνει ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην Πολιτική Προστασία για την πρόβλεψη και διαχείριση εκτάκτων αναγκών.


Όλες αυτές οι αποφάσεις θα παρθούν άμεσα, είπε ο κ. Πολάκης, σημειώνοντας: Είμαστε αποφασισμένοι για συγκρούσεις και αυτό θα το δείτε τις επόμενες ημέρες».

Ερωτηθείς για το ΚΕΕΛΠΝΟ είπε πως από την αρχή βρίσκεται σε επιφυλακή, πρόσθεσε ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και αποστέλλονται όπου χρειάζεται, ενώ απαντώντας για το ότι είχαν ζητηθεί από τις απογευματινές ώρες νεκρόσακοι, ο κ. Πολάκης είπε πως σε κάθε έκτακτο γεγονός το ΕΚΕΠΥ ζητάει πάντα νεκρόσακους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.