search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:07
MENU CLOSE

Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί ο Ερντογάν: Αναγγέλλει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

06.08.2018 17:31
Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί ο Ερντογάν: Αναγγέλλει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο - Media
 
Η έναρξη των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης Ερντογάν για τις πρώτες 100 ημέρες, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.
 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να διαφυλάξει τα συμφέροντά της θα φανεί, όταν το πλοίο-γεωτρύπανο «Πορθητής» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις τόσο στο βυθό όσο και στα ρηχά νερά της Μεσογείου.
 
«Κάποιοι συναντήθηκαν και συζήτησαν για το τί θα κάνει η Τουρκία. Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερόμενος στις δηλώσεις των τριών πρέσβεων, ΗΠΑ, Ισραήλ και Αιγύπτου, στο συνέδριο της ΝΕΠΟΜΑΚ στην Κύπρο.
 
«Αγοράζουμε και δεύτερο πλοίο-γεωτρύπανο για έρευνες υδρογονανθράκων στις θάλασσες. Θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας, έτσι ώστε να αυξήσουμε στο επίπεδο τρία τα οφέλη στην οικονομία μας», ανακοίνωσε ο Ερντογάν.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα σχέδια για ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας. Όπως προανήγγειλε, ο σταθμός του Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργεία το 2023, ο δεύτερος είναι ήδη στα σκαριά στη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας και ότι ο τρίτος πυρηνικός σταθμός θα κατασκευαστεί κοντά στη Θράκη.
 
Πηγή: enikos.gr/ANT1
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:02