26/06/2019 22:08:30

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ.

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. - Media
 
Σε αθωωτική κρίση για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ κατέληξε με απόφασή του το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όσον αφορά τους κατηγορούμενους πρώην προέδρους ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζικά στελέχη που είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως απάτη, απιστία και εγκληματική οργάνωση.
 
Η ακροαματική διαδικασία για τη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν μαραθώνια και η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήρθε έπειτα από 16 μήνες από την έναρξη της δίκης. Ένοχοι κρίθηκαν δύο κατηγορούμενοι.
 
Αντίθετα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε καταδίκασε δυο εκ των κατηγορούμενων για έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η καταδίκη αφορά στους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις». Πρόκειται τους Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη.
 
Ο πρώτος κρίθηκε ένοχος για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και του επιβλήθηκε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή με αποτέλεσμα να οδηγείται στη φυλακή. Ο δεύτερος κρίθηκε ένοχος για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό πλημμελήματος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.
 
Οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι: Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης και το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε επιβάλει στους κατηγορούμενους καθείρξεις από 15 έως 25 έτη. Επίσης είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές, με μια εξ αυτών να αγγίζει το ποσό των 11,5 εκατ. ευρώ.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.