21/01/2019 21:28:17

Απόλυτη φρίκη: Μετακινούσαν 157 πτώματα μέσα σε κοντέινερ

Απόλυτη φρίκη: Μετακινούσαν 157 πτώματα μέσα σε κοντέινερ - Media

 

Την οργή και φρίκη των κατοίκων της περιοχής της πόλης Γκουανταλαχάρα στην επαρχία Χαλίσκο του Μεξικού προκάλεσε η απόφαση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της επαρχίας να φορτώσει 157 πτώματα σε ένα φορτηγό ψυγείο, ελλείψει χώρου στο νεκροτομείο.

Η αποκάλυψη της μακάβριας τακτικής των αρχών έγινε ότι ο δήμος της Γκουανταλαχάρα πλημμύρισε από τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από τους κατοίκους των σημείων όπου στάθμευε το φορτηγό, αναδύοντας εφιαλτική οσμή από τα υπό αποσύνθεση πτώματα.

Ο κυβερνήτης του Χαλίσκο, μετά την αποκάλυψη, απέλυσε τον διευθυντή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας κατηγορώντας τον για «αμέλεια», ωστόσο, τοπικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο αξιωματούχος είχε ήδη προειδοποιήσει για έλλειψη χώρου στο νεκροτομείο.

Συγκεκριμενα, ο διευθυντής είχε δημοσίως αναφέρει ότι το νεκροτομείο δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον αριθμό των πτωμάτων που έρχονταν καθημερινά, λόγω του πολέμου των καρτέλ των ναρκωτικών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ως σήμερα ο αριθμός των νεκρών στο Χαλίσκο έχει ξεπεράσει τις 16.000 μόνο εντός του 2018 και τα νεκροτομεία είναι γεμάτα, ενώ τώρα αρχίζουν οι εργασίες για νέο νεκροτομείο, χωρητικότητας 700 πτωμάτων.

Πληροφορίες: RT.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.