search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:53
MENU CLOSE

Συστράτευση κατά της αμφισβήτησης της αξίας των εμβολιασμών ζητάει ο Πατούλης

15.10.2018 16:04
Στα φαρμακεία χιλιάδες αντιγριπικά εμβόλια - Ποιο το κόστος χωρίς ιατρική συνταγή - Media

 

Συστράτευση υπέρ της ασφάλειας της υγείας του ελληνικού πληθυσμού ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ξεκινώντας από την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

«Η αμφισβήτηση που εκφράστηκε φέτος από επίσημα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και από την κρατική τηλεόραση για την αξία των εμβολιασμών, πραγματικά σείει τα θεμέλια της ασφάλειας της Υγείας στην Ελλάδα, που χρειάζεται στις μέρες που ζούμε περισσότερο από ποτέ την εμβολιαστική κάλυψη όσο γίνεται ευρύτερης γκάμας πληθυσμού», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός μικρών, ενηλίκων και υπερηλίκων στην χώρα μας είναι απαραίτητος ώστε να αποτραπούν οι μολύνσεις και οι δυσάρεστες εξελίξεις από μια σειρά ασθενειών, για τις οποίες η ανθρωπότητα έχει καταθέσει πολλους αγώνες έως ότου επιτύχει τον περιορισμό και την εξάλειψη τους.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ υπογράμμισε ότι το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δεν έχει ενταχθεί τυχαία στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τις μεγάλες ηλικίες, γιατί αποτελεί, όπως είπε, «την καλύτερη πρόληψη, και την μόνη λύση για να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας από τον εκτεταμένο πόνο και τα αλυσιδωτά προβλήματα που μια κρίση της νόσου δημιουργεί».

«Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα της κρίσης δεν έχει την πολυτέλεια, ούτε καν τον χρόνο, για να εισαχθεί στο νοσοκομείο, ή να ακινητοποιηθεί στο κρεβάτι λόγω νευραλγίας, όπως συμβαίνει με τον έρπητα ζωστήρα» κατέληξε ο κ. Πατούλης και σύστησε σύνεση, επικοινωνία των πολιτών με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό για την εμβολιαστική τους κάλυψη και πιο κριτική σκέψη και ενημέρωση απέναντι στις αντιεμβολιστικές θεωρίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51