search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:32
MENU CLOSE

Καταγγελίες για παρεμβάσεις πολιτικού στο έργο της πρώην εισαγγελέα, Ελένης Ράικου

21.10.2018 05:17
Παπαγγελόπουλος για Σαμαρά: Από Μίμης και τις βόλτες μας σε ταβέρνες και τα σπίτια μας, έγινα Ρασπούτιν (Video) - Media

 

Μείζον θεσμικό ζήτημα, με πολιτικές αλλά και δικαστικές διαστάσεις, εγείρουν οι καταγγελίες που προέρχονται από το περιβάλλον της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου, περί παρεμβάσεων στο έργο της, τη δεύτερη διετία της θητείας της στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές πολιτικός, που δεν κατονομάζεται, φέρεται να επιχείρησε επανειλημμένα να παρέμβει στο έργο της κυρίας Ράικου, άλλες φορές ζητώντας να ασκήσει ποινική δίωξη χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και άλλες φορές ζητώντας να τεθούν υποθέσεις στο αρχείο.

Στον ίδιο πολιτικό παράγοντα το περιβάλλον της κυρίας Ράικου αποδίδει και τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων που αφορούν την υπόθεση της ΝOVARTIS.

Συγκεκριμένα ολόκληρη η δήλωση από κύκλους της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου έχει ως εξής:

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ , με ύφος «νταβατζή», να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της,που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε : «Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται» .

Η απάντηση Βαξεβάνη

Απαντώντας, ο εκδότης της εφημερίδας τόνισε πώς «δεν γνωρίζουμε τους κύκλους της Εισαγγελέως, καθότι στο δικό μας δημοσίευμα υπάρχει απάντηση του συζύγου της κυρίας Ράικου, ξέρουμε όμως πως για μια ακόμη φορά επιχειρεί να τετραγωνίσει τον κύκλο».

Ολόκληρη η απάντηση στην κ. Ράικου:

«Κύκλοι» της Εισαγγελέως Ελένης Ράικου, ανέλαβαν να κάνουν διαρροές αποκαλώντας ψευδές το δημοσίευμα του Documento. Δεν γνωρίζουμε τους κύκλους της Εισαγγελέως, καθότι στο δικό μας δημοσίευμα υπάρχει απάντηση του συζύγου της κυρίας Ράικου, ξέρουμε όμως πως για μια ακόμη φορά επιχειρεί να τετραγωνίσει τον κύκλο.

Το δημοσίευμα λοιπόν του Documento λέει απλά πράγματα τα οποία είναι απολύτως αληθή:

1.            Το όνομα του συζύγου της Ελένης Ράικου είναι στη λίστα των γιατρών που φέρονται να έλαβαν κάποιο ποσό από τη Novartis. Το παραδέχεται και ο ίδιος αλλά λέει πως προκύπτει από συμμετοχή του σε κάποια έρευνα.

2.            Η συγκεκριμένη έρευνα στην οποία παραδέχεται ότι συμμετείχε, σύμφωνα με κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρα (η οποία όταν την έδωσε δεν γνώριζε για τη συμμετοχή του συζύγου της κυρίας Ράικου) ήταν εικονική μελέτη με πραγματικό σκοπό τον χρηματισμό γιατρών

3.            Οι γιατροί που περιέχονται στη λίστα την οποία παρέδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς το FBI πρέπει να ελεγχθούν για τη σχέση τους με τη Novartis. Γι αυτό άλλωστε την παρέδωσε.

Η απάντηση του συζύγου της κυρίας Ράικου σε όλα αυτά δημοσιεύεται στο Documento. Όπως και κάποια ερωτήματα. Για παράδειγμα:

1.            Γνώριζε η κυρία Ράικου όταν ερευνούσε την υπόθεση της Novartis πως ο σύζυγός της περιέχεται στη λίστα ; Αν γνώριζε γιατί δεν δήλωσε εξαίρεση αλλά συνέχισε την έρευνα;

2.            Γιατί το στέλεχος της Novartis το οποίο απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει από την ταράτσα του Hilton επειδή θεωρούσε ότι τον παρακολουθούσαν ζήτησε να πάει στο σημείο η Εισαγγελέας Ράικου η οποία την εποχή εκείνη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς και όχι Εισαγγελέας της Αθήνας;

3.            Γιατί όταν μετά από δημοσίευμα του Documento που αποκάλυπτε πως η κυρία Ράικου είχε σύμφωνα με αναφορά της Ανακρίτριας Η. Ζαμανίκα αποκρύψει στοιχεία της δικογραφίας για τον Λιακουνάκο παραιτήθηκε εμφανίζοντας τον εαυτό της θύμα για όσα ΘΑ αποκάλυπτε για τη Novartis;

Τα υπόλοιπα που σχολιάζουν «οι κύκλοι της Ράικου» για παρεμβάσεις κάποιων στη Δικαιοσύνη δεν μας αφορούν αλλά μια και δημοσιεύτηκαν ας τα σχολιάσουμε. Δεχόταν η κυρία Ράικου παρεμβάσεις όσο ήταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντί να το καταγγείλει και να διατάξει και συλλήψεις το αποσιώπησε για να το θυμηθεί τώρα μετά από δύο χρόνια; Ωραία Εισαγγελέας που αντί να κάνει τη δουλειά της απειλεί και κάποιους εκβιάζει. Και αυτή και οι κύκλοι της κερδίζουν τρίγωνο Πανοράματος. Σίγουρα όχι τον τίτλο της λειτουργού της Δικαιοσύνης που δεν φοβάται και δεν κρύβεται.

 

Πηγή: τα ΝΕΑ.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30