search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14
MENU CLOSE

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Τέσσερα παιδιά νεκρά από κατολίσθηση

30.10.2018 19:14
Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Τέσσερα παιδιά νεκρά από κατολίσθηση - Media

 

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν ο τυφώνας Γιούτου έπληξε τις Φιλιππίνες, προκαλώντας μεταξύ άλλων μια κατολίσθηση που πιθανόν καταπλάκωσε 30 ανθρώπους.

Ο τυφώνας προκάλεσε κατακλυσμιαίες βροχές στο Λουσόν, το νησί με το μεγαλύτερο πληθυσμό στο αρχιπέλαγος.

Περίπου 30 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στο Νατονίν, στην περιοχή Λα Κορντιλιέρ, και φαίνεται πως θάφτηκαν κάτω από όγκους συντριμμιών όταν κατολίσθηση ισοπέδωσε ένα δημόσιο κτίριο όπου είχαν καταφύγει, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρούμπεν Καραντάνγκ, ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών διάσωσης.

«Δεν επρόκειτο για καταφύγιο εκκένωσης, ωστόσο, δυστυχώς ορισμένοι σκέφτηκαν ότι θα ήταν σωστό να πάνε εκεί» εξήγησε ο ίδιος.

Ο Γιούτου σάρωσε τις Φιλιππίνες τα ξημερώματα, συνοδευόμενος από ανέμους που έφθασαν τα 150 χλμ/ώρα, με ριπές ανέμου έως τα 210 χλμ/ώρα.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο 4 ανθρώπων, μεταξύ αυτών τριών παιδιών, σε μια κατολίσθηση στο Μπανάουε, νότια του Νατονίν.

Επιπλέον, ένα κοριτσάκι 5 ετών σκοτώθηκε σε μια άλλη κατολίσθηση, σε μια γειτονική επαρχία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι, που διαμένουν σε χαμηλό υψόμετρο, χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους πριν από την άφιξη του τυφώνα εξαιτίας του φόβου πλημμυρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:12